Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

PSD îl atacă din nou pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în legătură cu criza energetică din țară.

Social-democrații transmit, prin vocea purtătorului de cuvânt Ștefan Radu Oprea, că ordonanța pe energie aduce mai multe elemente de noutate, importantă fiind prevederea care obligă companiile producătoare de energie (Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEO etc.) să încheie contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile mari.

„Asta înseamnă mutarea volumelor de energie tranzacționate de pe piața zilei următoare PZU, acolo unde se înregistrează acele valori extrem de mari (speculative), pe piața contractelor bilaterale unde prețurile ar trebui să reflecte costurile de producție și un profit decent. Volumul tranzacționat pe PZU ajunsese la 50%, adică jumătate din cantitatea de energie consumată în România”, scrie Ștefan Radu Oprea, într-o postare pe Facebook.

El explică cum se încheie aceste contracte bilaterale, respectiv prin mandatarea de către ministrul energiei a reprezentanților statului în AGA companiilor  menționate, pentru a realiza planurile de vânzare pe 5 ani și a semna contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile din România. „Deci, Virgil Popescu are foarte mult de lucru, trebuie să mandateze reprezentanții statului în regim de urgență.

Astăzi, pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte. Să nu se mai mire ministrul Popescu că prețurile furnizorilor sunt mari. Legile pieței libere (sau liberalizată, care îi place atât de mult ministrului Popescu) spun că în lipsa ofertei prețurile cresc. Încheierea rapidă a contractelor bilaterale, la prețuri corecte, este soluția care ar tempera creșterea prețurilor la energie prin recâștigarea încrederii furnizorilor, companiilor și clienților casnici. Deci, la muncă, dle. Virgil Popescu!”, este mesajul purtătorului de cuvânt al PSD, scrie Digi24.ro.

Citește și: FOTO: Chioșcuri alimentare din incinta a două licee din Bistrița, amendate cu câte 30.000 lei de comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud! Unul a fost închis temporar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.