Partidul Social Democrat este hotărât să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, deputatul PSD Daniel Suciu, acesta completând că social democraților nu le este frică de ”o bătălie directă cu PNL” și nici nu le ”tremură genunchii”.

„În ziua în care va ajunge documentul cu asumarea răspunderii pe primari în două tururi, în maximum trei zile PSD depune moţiune de cenzură. Nu ne tremură genunchii, nu ne lăsăm ameţiţi, nu ne temem de ameninţările PNL, nu ne ferim de alegeri anticipate. În schimb, spunem că până la alegeri anticipate mai este”, a declarat Suciu, la Bistrița.

Deputatul este de părere că PNL a construit o adevărată strategie și că vor să facă alegeri anticipate dintr-un alt motiv.

Singurul obiectiv al PNL şi al acestei guvernări este să fugă de propriile cuvinte şi de propriile promisiuni. Ba ne-au spus că sunt de acord cu alocaţiile, dar mai la vară, şi vara se va transforma în toamnă, de fapt, de la 1 septembrie; ba ne-au spus că sunt de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar nu au pus bani în buget pentru acest lucru, e o gaură de vreo minus trei miliarde; ba ne-au spus că vor respecta toate prevederile legii pensiilor, în vigoare, dar nu au mărit pensiile celor un milion de români care au pensia minimă şi piatra de hotar este data de 1 septembrie, care înseamnă ziua în care trebuie să se mărească pensiile cu 40%. Singurul lor obiectiv este să fugă de toate acestea, să vină cu alegeri anticipate ca să nu se ţină de cuvânt. Restul sunt poveşti de adormit copiii, pe care noi nu le credem, şi nu ne temem să ne asumăm o bătălie deschisă cu PNL”, a mai spus Daniel Suciu.

Deputatul a completat că dacă moțiunea de cenzură trece, partidul din care face parte nu va propune un premier. ”Nu luăm în calcul să propunem, după ce moţiunea de cenzură va trece, un premier din rândurile PSD. Nu vrem să propunem, pentru că alegerile sunt la termen în luna decembrie. Există suficiente variante, inclusiv un guvern care să asigure această tranziţie, această perioadă până la alegerile din decembrie”, a mai adăugat Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here