PSD iese la atac dupa declaraţiile premierului Ludovic Orban, social-democraţii spunând că Executivul trebuia să facă stocuri specifice de teste, medicamente şi echipamente de protecţie din ianuarie.

„Nu căutaţi vinovaţi imaginari. Sunteţi la cârma ţării, conduceţi-o!”, scriu cei de la PSD.

PSD a transmis un comunicat de presă, marți seara, în care arată că OMS atenţiona în ianuarie că toate statele trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

PSD cere Guvernului Orban să găsească şi să aplice cele mai bune soluţii pentru a proteja viaţa şi sănătatea cetăţenilor. Totul, în contextul în care Executivul a spus că nu a găsit stocuri suficiente.

Social-democraţii le cer liberalilor să nu caute vinovaţi imaginari şi să conducă ţara.

„Pentru memoria domnului Orban:
1. #4NOIEMBRIE2019 a avut loc învestirea Guvernului Orban1.
2.În #IANUARIE2020 deja se ştia că avem de a face cu o criză majoră pentru că în China se luau deja măsuri extreme.
3. Tot în #IANUARIE2020, Institutul Balş face o listă de materiale sanitare şi medicamente necesare în cazul epidemiei provocată de COVID-19.
4. Tot în #IANUARIE2020 OMS deja atenţiona că toate statele trebuie să ia măsuri pentru a preveni epidemia.

Aşadar, din #IANUARIE2020, Guvernul trebuia să facă stocuri specifice de teste, medicamente şi echipamente de protecţie SPECIFICE NOULUI VIRUS”, scriu reprezentanții PSD.

Social-democrații mai spun că PNL şi peședintele Klaus Iohannis au fost mai preocupaţi de anticipate până la retragerea lui
Florin Cîţu, în 12 martie.
„Chiar preşedintele le spunea românilor pe #27FEBRUARIE, printr-o postare pe Facebook, că noul virus ce se extindea în lume este doar „orice răceală”, lăsând de înţeles că nu sunt necesare achiziţii masive de teste şi de echipamente de protecţie. Abia pe #19MARTIE, Iohannis admitea că „situaţia e gravă””, mai spun social-democrații.

PSD îi transmite premierului Ludovic Orban ca în aceste momente, treaba Guvernului este să găsească şi să aplice cele mai bune soluţii pentru a proteja viaţa şi sănătatea cetăţenilor
„Nu căutaţi vinovaţi imaginari. Sunteţi la cârma ţării, conduceţi-o!”, scriu cei de la PSD.

Sursă: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. DAAAA… TE POMINI CA ACUMA VINOVATII SUNT CEI CARE AU FOST DETRONATI DE LA PUTERE , prin ” palitura de guvern ” … !
    De stiau ei liberalii ce urmeaza numai guvernare nu le trebuiau lor … ! Daca le „scanezi ” creierele la toti… cred ca nu li s-a sters din minte si nu stiu ei cum sa faca … totusi sa aiba loc aceste ” alegeri anticipate ” … mai ales acuma ca si i-au adus acasa toti ” preaiubitii ” de diasporezi , dupa unii mergand si cu avioanele militare… bine-nteles pe banii nostri publici , nu al liberalilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here