Prostituția, un alt flagel care macină societatea românească, este pentru unii români o modalitate de a obține bani, și nu puțini, mai ales pentru cei care profită de pe urma persoanelor care practică această “meserie” veche de când lumea – proxeneții. Și se pare că Bistrița nu duce lipsă nici de prostituate și nici de proxeneți. Un caz care s-a petrecut în Bistrița în urmă cu circa cinci ani – o femeie și fiica minoră ei care se prostituau, au ajuns la un moment dat să profite de pe urma altor fete minore, pe care le-au obligat să-ți vândă trupul amatorilor de plăceri sexuale.

Faptele s-au petrecut în urmă cu aproximativ 5-6 ani, iar dosarul principal constituit inițial de procurori a fost disjuns în câteva mai “mici”. Într-unul a fost pronunțată deja o sentință, în care inculpate a fost chiar minora pusă de mama să se prostitueze și care a devenit proxenetă. Un al doilea dosar disjuns care a ajuns pe rolul instanței are cap de afiș pe concubinul mamei fetei și pe un amic al acestuia, doi indivizi fără căpătâi, originari din Prahova.

În 2017, polițiștii bistrițeni au descoperit că o femeie din municipiu, pe care o vom numi Doina, găzduia minore care se prostituau, după care obținea, evident bani. Și nu doar că le găzduia, ci și căuta minore care aveau o asemenea ocupație. Drept urmare, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița au deschis un dosar penal pentru trafic de minori, însă l-au declinat rapid celor de la DIICOT. Aici procurorii l-au disjuns în mai multe dosare.

Și-a lăsat bărbatul și copii și s-a prostituat

Doina, originară de fapt din Hodac-Mureș, era căsătorită, însă și-a părăsit soțul și pe cei trei copii pe care îi aveau împreună: unul de 27 de ani, un altul de 15, de fapt o fată – (pe care o vom numi Mina, fiind parte din dosar), iar un altul de 8 ani (tot fată). Când și-a părăsit bărbatul, Doina i-a lăsat pe copii la el, iar în vara anului 2015 s-a mutat în Bistrița la un individ pe care îl cunoscuse pe Facebook. În februarie 2016, Doina pleacă în Germania, unde aproximativ 2 luni de zile se prostituează într-un bordel. În timp ce se afla acolo în Germania, tot prin intermediul Facebook, îl cunoaște pe Constantin, un prahovean din Băicoi. În vara aceluiași an, Doina revine în Bistrița și odată cu ea noul iubit, iar în apartamentul luat cu chirie își aduce și fiicele minore, pe Mina și pe cea de 8 ani. Ulterior, pentru o vreme merg toți în Băicoi și trăiesc din banii pe care Doina i-a câștigat în Germania, însă bugetul s-a împuținat rapid, iar la reîntoarcerea în Bistrița se apucă din nou de prostituție. Nu înainte de a o duce pe cea mică acasă la Hodac, la soțul pe care îl părăsise.

Ca să atragă clienți, a început să publice anunțuri pe publi24.ro.

“În acest fel, M. a început din cursul verii anului 2016 să se prostitueze în garsoniera pe care o deținea cu chirie pe str. xx din Bistrița, prin întreținerea de relații sexuale contra-cost cu clienţi care o contactau telefonic pe baza anunţului de pe internet, practicând tarife cuprinse între 60-100 RON în funcție de serviciile presate şi având în medie circa 3-4 clienți pe zi. La începutul lunii august 2016 a revenit la inculpată în Bistrița și fiica ei minoră M.M (în vârstă atunci de aproape 16 ani), care a aflat astfel că inculpata se prostituează. Pe la începutul lunii august 2016, pe fondul geloziei inculpatului B. Constantin, dar și a faptului că acesta nu muncea, inculpata s-a certat cu acesta, cerându-i să plece de la ea din casă, astfel că acesta a plecat acasă la el în Băicoi (…), rămânând la domiciliul său o perioadă relativ scurtă de timp(cca o săptămână)”, arată procurorii în rechizitoriu.

De la prostituată, la matroană! Și-a băgat și fiica în afacere”

Cât a stat acasă în Prahova, Constantin s-a întâlnit cu un amic mai tânăr, pe nume Alexandru, care avea o iubită, minoră, pe care o vom numi Sorina, și care se prostituase la un moment dat. Tânărul știa acest aspect și s-a dat lovit de iubire, doar pentru ca la un moment dat să profite de banii pe care aceasta i-ar obține din prostituție.

Drept urmare, cei doi bărbați și-au făcut un plan de bătaie, astfel încât să aibă surse de venit sigure. Pentru început, Constantin i-a cerut iertare Mariei, spunându-i totodată că știe o fată care ar fi practicat anterior prostituția la stradă în zona municipiului Ploiești și care era iubita prietenului său Alexandru. Apoi a rugat-o pe femeie să le găsească celor doi tineri un apartament în care să locuiască cu chirie, motivând că aceștia vor să vină în Bistrița și să se angajeze la firma Leoni. Numai că, Doina, ca și cei doi bărbați, a întrevăzut și ea o sursă de venituri de pe urma Sorinei, astfel că a primit-o în apartamentul în care locuia ea. De fapt într-o garsonieră pe care a închiriat-o rapid și în care s-a mutat și Mina. Sorina a venit singură la Bistrița, convinsă că se va angaja la Leoni, Alexandru promițându-i că o va urma cât mai curând, după ce va rezolva o serie de probleme. Fata a aflat însă chiar a doua zi după ce a ajuns în oraș ce avea de făcut, chestiune comunicată scurt de Doina, în prezența lui Constantin și a Minei.

“Numita M. i-a spus minorei S., în prezenţa concubinului ei, inculpatul B.Constantin şi a fiicei ei M.M. (venită și ea aici), că urmează să se prostitueze prin întreţinerea de relaţii sexuale normale sau orale cu clienţii care vor veni la ea, în schimbul sumei de cel puţin 100 lei, cerându-i să se poarte frumos cu ei și să nu le spună vârsta reală ci să spună că are 19 ani, iar suma de bani pe care o ia de la fiecare client să i-o dea ei, urând ca în schimb ea să-i asigure cazarea, întreținerea și mâncarea. Minora S., aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate față de M, datorită vârstei fragede pe care o avea, faptului că era fugită de acasă, nu avea bani, nu cunoștea pe nimeni în Bistrița, cu excepția inculpatului B. Constantin, dar care consimțise tacit la exploatarea sa, întrucât nu avea cui să-i ceară sprijin, nu s-a împotrivit dispoziției de a se prostitua şi regulilor ce i-au fost comunicate de M. “, arată procurorii în rechizitoriu.

De voie de nevoie, Sorina s-a apucat de treabă chiar în după-amiaza aceleiași zile în care a aflat care era adevăratul ei “loc de muncă”. Iar clienții au început să curgă.

După câteva zile, Alexandru i-a cerut Sorinei să îi trimită niște bani pentru a-și achita acesta costurile școlii de șoferi, vezi-Doamne, apoi s-a făcut nevăzut, fata nemaireușind să ia legătura cu el, nici telefonic, nici pe Facebook. Drept urmare, Sorina nu a avut de ales și a fost nevoită să se prostitueze în continuare, având, spun procurorii chiar și 10 clienți pe zi de la care primea câte 100 – 150 de lei, după cum negocia, deci un total de aproximativ 1.500 lei pe zi, iar în timp ce ea muncea, Mina o supraveghea. Când fata a vrut să plece acasă în Prahova, Constantin a devenit violent și a lovit-o.

După o vreme, în locuință au mai apărut două fete, care și ele, bineînțeles, au practicat prostituția, având fiecare, ca și Sorina, până la 10 clienți pe zi.

Procurorii spun că, timp de două luni Doina și Constantin au obținut nu mai puțin de 36.000 de lei din prostituție.

Trimiși în judecată… o parte

În 2020, Mina a fost trimisă în judecată pentru trafic de minori, iar în ianuarie acest an, instanța i-a aplicat măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de 6 luni, întrucât era minoră la data faptelor.

Constantin și Alexandru au fost trimiși în judecată în toamna anului trecut, dosarul lor ieșind din camera preliminară abia în februarie anul acesta.

Pentru restul inculpaților, procurorii mai muncesc încă, probabil, la anchetă (???!!!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here