Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au decis, miercuri, continuarea protestului cu privire la abrogarea pensiilor speciale pentru personalul din justiție, prin suspendarea activității de judecată pe termen nedeterminat. Prima decizie în acest sens a venit încă din data de 22 ianuarie, suspendarea activității începând chiar de a doua zi.

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, întrunită miercuri în şedinţa din data de 29 ianuarie, a hotărât continuarea suspendării activităţii de judecată, ca urmare a adoptării cu unanimitate de voturi în Camera Deputaţilor a proiectului de abrogare a dispoziţiilor legale privind pensiile de serviciu pentru personalul din justiţie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instanţei.

Pe durata suspendării activităţii, vor fi înregistrate şi repartizate doar dosarele primite la instanţă, precum şi actele depuse ulterior la dosare, urmând să se efectueze procedura prealabilă şi judecarea cauzei doar în dosarele cu caracter urgent.

Conform documentului, procedura prealabilă în cauzele care nu sunt urgente, precum şi judecarea acestor cauze, vor fi amânate.

Măsura suspendării se va rediscuta la o dată ulterioară în cazul în care vor interveni elemente noi„, se mai precizează în comunicatul Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud şi-au suspendat activitatea încă din data de 23 ianuarie, când s-au alăturat  protestului a mai multor instanțe din țară (vezi AICI).

2 COMENTARII

  1. ACESTIA, DUPA CATE STIM NOI ” PO.PU.LI.MEA ” … , magistratii si ” accesoriile ” lor din justitzie si parchete , AU PENSIA DE 85% DIN SALARUL AVUT, LA CARE LI SE ADAUGA ANUMITE SPORURI PROFESIONALE , de aceia au pensii atat de ” mari ” in raport cu civilii de rand si efectiv nu pricepem noi civilii de ce nu pot lua si ei tot 45-50% din salariile avute cat iau si toti civilii, ca si ei tot civili sunt si tot in birouri muncesc si nu poate fi munca lor mai importanta si mai grea decat al functionarimii care frunzareste hartii … din administratia publica si NU EI STAU LA PANDA, NU EI URMARESC , PRIND SI SE LUPTA CU MEDIUL INFRACTOR … CI POLITIA SI JANDARMERIA, care are 30% din salarul acestora SI care NU FAC NICI O GREVA , PROTEST ORI MANIFESTATIE PUBLICA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here