Protestarii civici, implicați politic până în măduva oaselor

74

Ca să-i parafrazez pe protestarii #rezist, spun că ”un grup de (…) incompetenţi au acaparat România şi acum ne subjugă. Mint şi manipulează, folosesc uneltele mass-media ca să ţină sub control câteva milioane de români”. Însă, în timp ce protestatarii spun aceste cuvinte la adresa politicienilor, eu cred că tocmai manifestanții sunt vinovați de cele afirmate chiar de ei. Nu mă voi feri și spun că acești #rezistenți sunt doar niște pioni, niște mașini de manipulat, iar astăzi vă arătăm conexiunile dintre anumiți protestatari, organizații civice și anumite partide politice care în final au același scop: distrugerea României.


Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.

3 COMENTARII

 1. De ce rezist este o idee proasta?

  Va vorbesc, din adapostul anonimatului, pentru ca sunt militar de cariera. Iar un militar de cariera stie ca ordinele nu se discuta se executa.

  Din acest motiv nu imi pot dezvalui identitatea. Daca as face acest lucru as lua in discutie ordinele in vigoare in acest moment in Armata Romana. Si nu-mi doresc sa fac asta pentru ca am iubit toata viata mea militaria, iar acum, la o oarecare varsta, o iubesc si mai mult.

  Ar insemna sa imi calc in picioare, in fata oamenilor, toata cariera de militar. Las totusi ca fapta mea, aceea de a lua in discutie ordinele Armatei Romane, sa fie pedepsita de bunul Dumnezeu atunci cand voi muri.

  Ma adresez tuturor oamenilor de buna credinta, in special celor tineri, care in zilele noastre sunt angrenati intr-o lupta de strada, si tin sa subliniez acest cuvant al luptei, cu clasa politica, cea pe care ei o considera nedreapta. Nu ma voi aventura intr-o dezbatere in jurul vinovatiei acestei clase politice conducatoare, pentru ca nu ma pricep la altceva decat militarie, iar intr-o astfel de lupta sau dezbatere de ordin juridic sau politic am toate sansele sa pierd. Politica si justitia nu sunt arma mea, militaria da.

  Din punct de vedere militar, strigatul de lupta rezist nu este o idee buna de lupta.

  Nu este o idee buna pentru ca un astfel de strigat de lupta nu are sorti de izbanda. O astfel de misiune de lupta militara nu este una sortita victoriei. In arta luptelor militare, trebuie sa intelegeti, ca un ordin de retragere executat de un militar nu reprezinta pentru acesta o dezonoare. Retragerea nu este o dezonoare din punct de vedere militar.

  O trupa militara aflata in misiune de retragere nu bate pasul pe loc.
  Insa misiunea de lupta militara intitulata #rezist este una care cere trupei sa stea pe loc.
  O trupa militara care sta pe loc nu are sorti de izbanda, nu are cum sa obtina victoria militara.
  O trupa militara care are ca misiune doar rezistenta (sa reziste) nu se afla in lupta.
  O trupa care doar rezista se afla in aparare.
  Doar prin aparare nu se poate obtine victoria militara.
  Cea mai buna rezistenta este atacul.
  Iar pentru a castiga o lupta e nevoie de atac care sa reziste in forta.
  Nu de pozitionare pasiva. E nevoie de cea activa.

  In istoria luptelor militare, la romani, dar si la alte popoare, rezistenta nu a fost prezenta vreodata alaturi de victorie.

  Dragilor, sunteti tineri, este normal sa va doriti izbanda binelui.
  Si eu, in profesia mea, in toata cariera mea militara, mi-am dorit victoria – inca din tinerete sau chiar copilarie – asta m-a si condus catre aceasta profesie.
  Mult mai tarziu mi-am dat seama ca victoria pentru o cauza dreapta reprezinta pentru un militar sau om, din orice arma, cea mai pretuita dintre toate soldele.

  Imi doresc din tot sufletul ca aceasta luare de cuvant a unui militar roman (de cariera) anonim sa ajunga la cei tineri implicati in acest conflict intitulat rezist. As aduce o dezonoare uniformei mele militare daca mi-as dezvalui identitatea si pentru ca in cele ce urmeaza voi lua in discutie ordinul miliatar curent din cadrul Armatei Romane. Dumnezeu sa ma ierte pentru asta. Si voi incerca sa ma adresez, din adapostul anonimatului, Statului Major al Aparării, in speranta ca prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare in masa mesajul meu va ajunge la conducatorii armatei romane:

  Sa traiti!
  Consider ca solda platita de cetatenii acestei tari, in acest moment, pentru a va sustine voua uniforma militara, dar si pe a mea, coroborata cu prevederile din articolul 118 din Constitutia Romaniei, va obliga sa ordonati altfel decat o faceti in momentul de fata.

  Este inacceptabil ca in forul suprem al Armatei Romane (CSAT) sa se afle 12 persoane dintre care doar 3 militari de cariera. Restul sunt politicieni, in frunte cu Presedintele Romaniei, iar astfel siguranta nationala este periclitata.
  Gandirea politica nu are cum sa, si nu este, mai limpede decat gandirea unui militar cand vine vorba de siguranta nationala.
  Cum sa dam militaria jos din pod cand in pod stau politicieni?

  Este oare puterea politica mai puternica decat arma de razboi?
  Consider ca nu.

  Va putea fi oare obtinuta vreodata pacea daca arma de razboi va sta la cheremul politicienilor?
  Politicienii vin si pleaca, un militar de cariera ramane in functie indiferent de regim.

  Nu oare disciplina militara e lasata tocmai pentru stapani arma de razboi?

  Tin sa va raportez. Starea de fapt a societatii romanesti este una ce solicita instituirea legii martiale. Institutiile nu functioneaza, procesul democratic este acaparat, paturi sociale cheie pentru buna functionare a societatii sunt reduse la tacere, institutii cheie pentru siguranta poporului roman sunt sub stare de asediu, iar decizia politica a dus poporul roman in pragul dezastrului social.

  Consider ca disciplina militara, prin instituirea legii martiale in momentul de fata, are capacitatea de a solutiona, pasnic, aceasta stare de fapt pe care eu, ca militar, o raportez sub anonimat. Judecata este un proces paralizat in societate, iar instaurarea legii martiale are capacitatea de a acorda doza de autoritate necesara pentru iesirea din impas.

  Stiu ca Dumnezeu nu ma va ierta pentru neascultarea mea fata de ordinul militar actual din Armata Romana, asa cum stiu si ca Dumnezeu nu va va ierta pe voi, toti comandantii si generalii Armate Romane, pentru nedreptatea la care participati prin pasivitate in zilele noastre.

  Un militar roman.
  25 noiembrie 2018

 2. Pentru ” militarul anonim ” …
  Draga prietene, ce spui dumneata este foarte adevarat, dar nu se poate realiza acest lucru, pentru ca ne-ar „sari in cap” … nu Imperiul Rus … ci asta… European, pe care l-am trambitzat, vizat si la care vrem sa adream integral si nu doar ” pe sarite ” .
  Va aduceti aminte cand imediat dupa impuscarea lui Ceausescu, ca pe un caine teleleu in ziua de Sfant Craciun… „tinerii ” strigau pe strazi … ” Oleeee…. oleeee… Ceausescu nu mai eeee ! ” si astasi, in majoritate dintre acestia… traiesc adunand pita mucegaita de prin containerele de la blocuri … Deci… ” Oleeee…. oleeeee ” ! Pe vremea Lui Impuscatu… nu reuseau autobuzele dimineata sa duca oamenii la munca in fosta ” Zona Industriala „… si astazi… nu mai exista nici aceasta ” zona ” , nici autobuze si nici cine sa mai mearga acolo… Deci, OLEEEEE….OLEEEEE !
  Printre randuri, dumneata sugerezi ca o „lovitura de stat ” si instaurarea unei ” dictaturi militare ” … ( care numai aceasta poate sa instituie „Legea Martiala ” ) ar fi solutia in aceasta tzara … si sa sti ca multi ar fi de acord cu dumneata, dar acest deziderat, asa cum ai spus … ” Sa te ierde bunul Dumnezeu „… dar NU ESTE BUN , pentru ca cine este la putere niciodata nu va renuntza de bunavoie , decat numai „fortzat ” … cu pierderi de vieti omenesti asa cum a fost si la Revolutia care-i zicem noi Revolutie … desi stie toata lumea ca nu aia a fost …
  Tzara asta, nu are nevoie de o „noua lupta „… de un ” nou razboi social ” … sau militar … la urma urmei… ci de pace, liniste si asezarea vietii sociale pe un fagas cat de cat normal, fara convulsii si conflicte sociale. Nici sclavia nu a abolit dintr-odata… ci usor…usor… de catre „copiii ” stapanilor de sclavi, care fie s-au jucat, au copilarit sau au studiat si urmat scoli… impreuna cu copiii sclavilor … si imprietenindu-se , ori mergand impreuna la Sfanta Biserica, au patruns in „tainele Lui Dumnezeu Tatal, sau Fiul Sau ” … si au inteles ca O PACE, chiar stramba daca ar fi ea, este totusi PACE si nu RAZBOI, conflict militar sau alta masura fara de care n-ar fi posibila ” Legea Martiala ” care nu poate fi pusa in executare decat cu ” Fortele Militare ” dintr-un stat ( oricare ar fi el … )
  Nu draga prietene, nu asta este solutia, ci la alegerile libere, sa iasa masiv oamenii din case, sa nu mai stea pasivi si puturosi ( scuzati expresia … ca-i un fel de puturosenie intelectuala daca vreti … ) ci sa mearga sa voteze si prin vot, sa aleaga calea cea mai potrivita pentru societate , daca asta de astazi nu ne place , sau care place DOAR NUMAI UNORA DINTRE NOI si minoritatea n-are decat sa se modeleze dupa cum „dicteaza majoritatea ” … ca altfel acest Razboi nu se va termina niciodata .
  Acesti minoritari la care dumneatai le zici „#rezist” sau altfel, n-au decat , pana la urmatoarele alegeri libere si democratice, sa stea in banca ei( lor ) , sa se consoludeze ca partid si ideologie si la urmatoarele alegeri sa candideze si daca lumea o sa-i agreieze, JOS CLOPUL … vorba ardeleanului, dar nu asa cum fac ei astazi stragand si urland in drum ca bezmeticii, efectiv perturband bunul mers al societatii, asa bun-rau cum este el , sub egida politicilor celor care astazi guverneaza tzara si care au fost alesi cu o majoritate ” puternica ” a populatiei si bine ar fi ca bucurestenii si cei care tot urla in drum din marele orase si municipii, sa inteleaga ca NU EI SUNT POPORUL ROMAN cum le place sa afirme, ci sunt doar o minoritate de nemultumiti social, sau de simpatizanti ai opozitiei si care ar dori rasturnarea puterii actuale prin acte de dezordine publica ori fortzand ” nota ” cu tot felul de derbedei care se ” bat ” cu cei care mentin ordinea publica ( din randul carora si Dvs faceti parte ) sperand ca acestia o sa-i lase sa intre peste Parlament, peste Guvern … sa preia ei puterea din stat . Draga prietene, asta nu se va intampla NICIODATA in actuala conjunctura si de striga ei ” Oleeeeee…. Oleeeee” !
  Nu impuscarea „batranilor … si nici indrustrializarea sau abatorizarea celor impuscati ” … este solutia draga prietene… ci sa intelegem ca ” timpul ” le rezolva pe toate in mod pasnic, cu partide de guvernare viabile, care sa aiba proiecte , planuri si programe bune de guvernare pentru ” cei multi ” si nu doar pentru patronatele care astazi pe muncitorii lor ii considera ca pe niste sclavi moderni . DAR >>> ASTA NU SE POATE REALIZA DECAT IN DOUA MODURI :
  – Fie o Noua Revolutie, sau Razboi social, in care cel putin 30% din populatia tarii sa ( mai moara ) „moara ” … precum se intampla si in actuala Turcie a lui Erdogan ;
  – Fie pe cale pasnica, dar facandus-i partide viabile, cu ideologii moderne , oamenii mergand la vot sa-i aleaga, ca ei sa fie cei care sa organizeze si sa conduca aceasta tzara, asa cum ne dorim noi toti in marea majoritate , excluzand de aici patronatele care in nici un caz nu impartasesc astfel de idei, pe care ei le considera ” ex.co.muniste ” …
  No … draga prietene, cred ca ai inteles de „observatia ” pe care ti-o fac… si faptul ca ” Legea Martiala ” nu se poate aplica decat numai in CAZ DE RAZBOI … sau LOVITURA MILITARA DE STAT si numai de astea nu avem noi nevoie astazi !
  Te-as fi vazut eu ce ai fi facut la fosta Revolutie, daca ti-ar fi dat ordin ” balaurii ” sa tragi in multimea dezlantuita… ca si atunci s-a dat tot un fel de ” Lege Martiala ” … , dar cred ca erai ” copil ” pe atunci … si nu pricepeai dumneata mare lucru si ce se intampla !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here