USR a organizat, marți, un protest în fața Ministerului Sănății, după ce Guvernul Ciolacu a tăiat 700 de milioane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru șase spitale. ”740 de milioane puși în PNRR de USR au fost pierduți de incompetența ministrului Rafila”, au declarat useriștii participanți la protest. Ei au afișat pancarde prin care îi cereau demsia lui Alexandru Rafila.

Economedia.ro a dezvăluit că Guvernul a trimis, vineri, la Bruxelles, o cerere de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care a adăugat și un nou capitol pentru energie, RePowerEU. Economedia a obținut documentul integral. Cele mai importante modificări: Executivul taie granturi totale de 740 de milioane de euro pentru spitale existente și noi, infrastructură prespitalicească, dotări pentru ATI nou-născuți și altele.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a organizat, luni, o conferință de presă pentru a explica de ce sunt tăiate din PNRR fonduri nerambursabile pentru sănătate de 740 de milioane de euro. El a susținut pe de o parte că nu era de dorit ca România să ajungă în situația de a plăti de la bugetul de stat sumele pentru proiectele care nu puteau respecta termenul de finalizare. Tot ministrul a explicat că respectivele proiecte vor fi realizate din împrumuturi de la BEI, care sunt rambursabile, adică vor fi returnate de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.