S-a tot scris în ultima perioadă despre haosul de la nivelul Academiei de Poliție „A. I. Cuza” și s-a sperat că odată cu numirea noului Guvern, ministrul de interne va interveni pentru a face curățenie în viesparul din cadrul instituției de învățământ superior, care a creat prejudicii grave de imagine prin cei care s-au aflat în trecut la conducere.

Din păcate, prin numirea directorului de cabinet, ministrul Bode și-a adus în această funcție colegul de liceu din Șimleu Silvaniei, cms. șef Marius Mihăilă, cel care a fost împuternicit ilegal la conducerea IPJ Sălaj în anul 2020 pe timpul mandatului ministrului Marcel Vela, și care a fost în centrul mai multor scandaluri provocate de acesta la nivelul județului Sălaj. Acest personaj, care l-a „albit” de plagiat pe fostul rector Adrian Iacob, condamnat pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan, profită de noua sa poziție pentru a trage sforile în continuare la nivelul Academiei de Poliție, pe criterii ce nu țin de competență și profesionalism, ci pe criterii de apartenență de grup și interese personale.

În afara rectorului căruia i-a expirat împuternicirea ieri, 03.06.2021, cms. șef David Ungureanu, cu 2 teze de doctorat suspecte de plagiat, în prezent în analiză la CNADTCU, care nu are nicio oră de operativ în vreo structură a MAI, îl avem și pe decanul împuternicit Prorector, cms. șef Țonea Bogdan Nicolae, a cărui teză de doctorat este suspectă de plagiat fiind și aceasta în analiză la CNADTCU.

Domnul cms. șef Țonea, a susținut teza de doctorat cu titlul „Reprezentarea persoanei juridice în actele juridice civile” la nivelul Facultății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, în anul 2006, când existau mai puține instrumente de identificare a plagiatelor. Ulterior însă, în baza unor verificări minimale, din surse deschise, s-au identificat zeci de pagini din lucrarea de doctorat, care au fost copiate în principal din cel puțin 4 surse bibliografice al căror conținut a fost însușit integral, fără menționarea sursei.

Mai multe, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here