Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere stupefiantă în plină pandemie, prin care toate informațiile, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier șamd despre cetățenii români ar urma să fie înghesuite pe un singur cip electronic la purtător, care să fie accesat de autorități după bunul plac. În opinia lui Falcă, România are ”șansa” să devină o campionă mondială la asemenea măsuri, la fel cum suntem lideri la viteza netului, transmite Inpolitics.

”O situaţie de criză cere readaptarea din mers a instituţiilor statului şi a mediului privat. Situaţia din prezent ne arată că acum, mai mult ca oricând, digitalizarea administraţiei din România e necesară. Să nu mai amânăm, acum e momentul schimbărilor necesare şi poate deveni şansa noastră. Pandemia de coronavirus şi blocajul cauzat instituţiilor poate duce la un moment de reflecţie al autorităţilor. Mai precis, acestea ar trebui să găsească soluţii la întrebarea: cum ne organizăm activitatea astfel încât să fim eficienţi?” scrie Falcă într-un material difuzat în media.

”O necesitate şi o şansă acum este să oferim cetăţenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula informaţii şi date despre identitate, sănătate, drepturi şi obligaţii fiscale şi multe alte opţiuni, această identitate digitală unică putând fi folosită ca unic instrument în relaţia cu toate instituţiile statului, chiar şi cu băncile dacă se doreşte.

Iar digitalizarea cred că nu ar fi un proces dificil. Aşa cum suntem astăzi campionii lumii la viteza internetului pentru că atunci câţiva când am construit reţeaua naţională am sărit etape şi am folosit ultima tehnologie, aşa şi acum avem şansa să sărim etape şi să câştigăm ani prin procesul de digitalizare cu ultimele tehnologii folosite în lume(…)

Puşi în faţa unei noi situaţii, poate că guvernarea condusa de colegii mei, având în spate şi sprijinul Parlamentului, ar încerca să pună la punct un proiect devenit de interes naţional, fie că vrem, fie că nu vrem. Aşadar, cu dorinţa de a face un pas în faţă şi cu un plus de implicare a tuturor actorilor politici sunt sigur că proiectul digitalizării României va fi început într-un mod serios” mai scrie Falcă. 

5 COMENTARII

  1. Da…. de ce nu , microcipati-ne ca pe vaca ma … ?!
    Dar va intreb, de ce nu-i microcipati ( ca pe caini ) pe toti diaspo-virusatii astia care lucreaza prin strainatate si de sarbatori toti vin indaratulea si ne aduc tot felul de boli si de virusi in tzara , ca sa poata fi urmariti prin ” satelit ” ?!
    De ce nu le puneti obligatoriu o ” bulina in piept cu crucea galbena, rosie … ori semnul corovit ” sau altfel… sa-i stim si sa ne ferim de ei ca de dr.acu , sa-i izolam si sa nu sociealizam cu ei absolut deloc , pentru protectia noastra si a familiilor noastre care nu purtam nici o vina ca am ramas aici… ” acasa ” , muncim si ne descurcam cum putem ?!
    De ce nu-i puneti pe toti astia care fac bani cu gramada in strainatate sa contribuie la banul nostru public cu absolut nimic , ptr ca statul le poarta plozii in scoli gratis, le asigura pensiile batranilor fata de care cei plecati nu contribuie cu nimic, ne umplu spitalele ca sa-i tratam tot gratis … etc. ?!
    Ma stau si va intreb daca noi toti nu cumva suntem ultimii prosti ai Europei si dusi cu capul toti … ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here