Cei 25 de kilometri de piste de biciclete nu sunt încă finalizați, iar termenul limită a fost sfârșitul verii. Consiliul Local își vor da acordul pentru a suplimenta valoarea contractului ce revede amenajarea a 26 de kilometri de piste pentru biciclete. Valoarea totală a investiției fără TVA aprobată de Consiliul Local în 2018 a fost de 17,6 milioane de lei.

În 2019, valoarea contractului a fost din nou suplimentată, ajungând la 18 milioane de lei, în 2022 a fost suplimentată din nou cu încă un milion, iar acum se mai propune o suplimentare. În total, din 2018 și până acum, costurile proiectului au crescut cu 2,8 milioane de lei.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor a fost luna august a acestui an, însă a fost prelungit cu încă câteva luni. Pistele pentru cicliști se întind pe 26 de kilometri și includ 7 stații de bike-sharing. Acestea au structură proprie, separată de carosabil și vor fi delimitate cu stâlpișori de separare.

Traseul străbate străzile 1 Decembrie, Avram Iancu, Grănicerilor, Ghinzii, C.R. Vivu, Vasile Lupu, Tudor Vladimirescu, Cimitirului, Crinilor, Ioan Slavici, Subcetate, Drumul Cetății, Drumul Dumitrei Vechi, Dimitrie Cantemir, Eroilor, Împăratul Traian, Valeriu Braniște, Aleea Sălciilor, Petru Maior, Alexandru Odobesu, Ioan Rațiu, Codrișor/Victor Onișor, Alba Iulia, Aleea Șieu, Panait Cerna, Gheorghe Pop de Băsești, Axente Sever, Garoafei.

Deși pistele de biciclete sunt gata pe mai multe străzi, acestea nu sunt folosite ca atare. Cele mai multe sunt folosite pe post de parcare. Primarul Ioan Turc a precizat încă de anul trecut că va mai permite o vreme șoferilor să parcheze pe ele, până când va fi finalizat tot proiectul și vor fi amenajate și mai multe locuri de parcare în municipiu, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Coaliția de guvernare se clatină. Marcel Ciolacu atacă PNL: Unii din partenerii noștri de guvernare încearcă să uite adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.