Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vasile Lucian Pintea, a anunțat că deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlament o propunere legislativă privind organizarea activității și funcționarea instituțiilor de medicină legală.

Este un proiect de suflet la care m-am angajat din momentul numirii mele ca secretar de stat la Ministerul Sănătății. Inițiativa legislativă aduce medicina legală la nivelul anului 2020, cu efecte benefice asupra întregii rețele specializate din România. Propunerea noastră vine în contrapartidă la alt proiect legislativ, depus anul trecut, prin care se încerca privatizarea întregii rețele de medicină legală, cu dispariția unor instituții medico-legale care și-au dovedit eficiența în peste 125 de ani de existență și care, de-a lungul timpului, au constituit modele de bună practică și pentru alte țări europene. Acest proiect a fost deja respins de Senatul României și a primit avize negative în comisiile de specialitate din Camera Deputaților”, spune dr. Vasile Lucian Pintea.

Secretarul de stat a mai precizat că noua propunere legislativă are în vedere îmbunătățirea activității de medicină legală pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor actuale ale beneficiarilor și, de asemenea, facilitează dotarea cu aparatură performantă a rețelei.

Acest lucru va duce la creșterea prestigiului sistemului românesc de medicină legală și la atragerea a cât mai multor specialiști si profesioniști în acest domeniu: medici, farmaciști-toxicologi, chimiști, biologi etc. Proiectul legislativ are avizul Consiliului Superior de Medicină Legală și al Comisiei de Specialitate din cadrul Ministerului Sănătății”, a mai completat dr. Vasile Lucian Pintea.

Secretarul de stat a mai menționat că o întreagă echipă formată din profesioniști ai rețelei de medicină legală și profesori universitari de renume au contribuit la materializarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here