Persoanele care au locuit timp de 30 de ani în 24 de localități, printre care Bacău, Brăila, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Suceava sau Râmnicu Vâlcea, vor avea dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme, fără penalități, având în vedere noxelor produse de combinatele chimice din aceste orașe, au decis, marți, senatorii, potrivit profit.ro

De reducerea vârstei de pensionare beneficiau până acum persoanele aflate în această situație din Baia Mare, Copșa Mică, Târgu Mureș, Zlatna și din localitățile miniere din Valea Jiului. Decizia senatorilor a fost semnată în pofida opoziției Guvernului.

Prin propunerea legislativă adoptată marți, de aceeași facilitate vor beneficia și locuitorii din Anina, Armeniș, Ciudanovița, Bacău, Brăila, Dragotești, Drobeta-Turnu-Severin, Jilț, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Moldova Nouă, Negomir, Onești, Oțelul Roșu, Plopșoru, Reșița, Rm. Vâlcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Târnăveni, Turnu Măgurele, Urdari.

Aceasta lege ar putea să se aplice și persoanelor de pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități, care îndeplinesc condițiile menționate. Pentru ca proiectul de lege să intre în vigoare mai trebuie adoptat și de Camera Deputaților, care este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here