Cu toate că știe că nu este dorit de elevi și că părinții acestora ar face orice pentru a evita reîntoarcerea sa la catedră, profesorul de educație fizică și sport Vasile Maternik, de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din Șanț, și-a încercat din nou norocul. Însă, de această dată bărbatul a fost amendat și dus la secția de Poliție.

Profesorul Vasile Maternik s-a prezentat luni dimineața la școală, dar era așteptat de circa 20 de părinți și elevi. Dat fiind faptul că nu i s-a permis accesul în incinta unității de învățământ, bărbatul a devenit agresiv verbal, astfel că jandarmii l-au potolit și l-au dus la secția de Poliție.

Mai mulţi părinţi s-au adunat în această dimineaţă la școala din localitatea Şanţ, pentru a-i interzice unui profesor să intre la ore, deoarece s-a manifestat agresiv faţă de elevi. Starea conflictuală între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului şi l-au imobilizat pe bărbatul în cauză, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Totodată, acesta a fost sancţionat cu 500 de lei amendă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Protestele părinților elevilor de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din Șanț au început la finele anului trecut, aceștia fiind hotărâți cu orice preț să îl impiedice pe profesor să revină la catedră.

Profesorul Vasile Maternik a fost condamnat în luna martie a anului trecut de o instanță din Bistrița-Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a doi elevi. Instanța a decia amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Însă, acesta nu este singurul caz în care este implicat profesorul. Pe rolul instanței de judecată se mai află un dosar în care același profesor este acuzat de alți doi elevi tot de purtare abuzivă.

Despre acest subiect, Gazeta de Bistrița a mai relatat:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here