Procurorii au dezvăluit suma nedeclarată de Cristian Pomohaci, acuzat acum de evaziune fiscală

526

După ce miercuri l-au acuzat pe Cristian Pomohaci de evaziune fiscală, procurorii Parchetului General au dezvăluiti și suma nedeclarată timp de 5 ani de fostul preot bistrițean, bani care au provenit din închirierea imobilelor deținute de acesta. Ar fi vorba despre aproape 700.000 lei, din care prejudiciul adus statului s-ar ridica la circa 140.000 lei.

 

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, Cristian Pomoghaci a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate.

În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care  114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale„, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

3 COMENTARII

  1. Oribil tip, când mă gândesc ce sume a scos de la credincioșii care stăteu la coadă, cumpărau și recumpărau o mulțime de produse, sumele luate fără chitanțe,banii încasați la concerte ș.m.a…Apoi oamenii ce au manifestat pentru cinstea și corectitudinea lui,dar băieții (…)…Oribil

  2. Ooooo … da numai Pomohaci a facut asa ? Abolut toti acesti ” artisti ” indiferent ca-s „populari „… ca-s ” manelisti ( maiales ) , ca-s de muzica „bmtzi… bumtzi… rock, hipp hopp, sau giurli burli… mamaliga branzali ” … toti fac asa. Cum altfel se expelica averile incomensurabile facute asa… doar ca iau ei la o ” cantare de cateva ore ” la o nunta cate 5 mii de europi… ( de nu cumva mult mai mult ) … fara sa dea absolut nici o chitantza nimanui ! Sa fim noi sanatosi cati fac astfel si nu dau statului nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here