Procuroarea de la Direcția Națională Anticorupție, Florentina Mirica s-a făcut de râs după ce a greșit rechizitoriul Oprea.

In fapt, in Rechizitoriul din 10 mai 2016 prin care i-a trimis in judecata pe fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea, alaturi de alti fosti sefi din MAI – DIPI (serviciul de informatii al Internelor). Rechizitoriul 20/P/2016 a fost “verificat” si contrasemnat de seful Sectiei I al DNA Gheorghe Popovici, cunoscut ca un procuror ratangiu, plin de achitari, dar mare admirator al muncii Florentinei Mirica.

Denuntatorul deconspirat dupa ce a cerut statut de martor amenintat si protejat

Mai precis, inca de la fila 2 a rechizitoriului, Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a explicat faptul ca dosarul 20/P/2016 s-a constituit ca urmare a denunturilor a trei lucratori din DIPI, care au solicitat si au primit din partea procurorilor DNA statutul de martor cu identitate protejata, pentru a se elimina riscul ca viata ori integritatea lor fizica sa fie pusa in pericol, arată cei de la Lumea Justiției. Identitatea protejata s-a acordat ca urmare a solicitarii exprese a celor trei denuntatori din DIPI, care s-au temut ca vor deveni tinta razbunarilor daca li se va afla identitatea reala.

La fila 2 din rechizitoriu (vezi facsimil 1), procuroarea Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a specificat: “Prezentul dosar s-a constituit in baza denunturilor penale formulate de trei functionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna, cu pseudonimele ‘Ionescu Claudiu‘, ‘Mihalcea Ionel‘ si ‘Manea Victor‘, care au solicitat si au primit acordarea statutului de martor amenintat si protejarea datelor de identitate (filele 57-68 volumul I), fapte pentru care urmarirea penala a fost urmarita prin Ordonanta din 19.01.2016 (filele 1-3, volumul I)”.

Pana aici totul a fost foarte profesionist. Ce sa vezi insa, la fila 58 din rechizitoriul lui Mirica “verificat” de seful ei, se specifica: “Din declaratiile colaboratorilor sub acoperire ‘Mihalcea Ionel‘, ‘Botila Cosmin‘ si ‘Manea Victor‘, care se coroboreaza cu notele de constatare si rapoartele de control intocmite de Comisia de control al fondurilor operative…. principalele nereguli constatate in cheltuirea fondurilor operative ale DIPI au fost urmatoarele:…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here