Temperaturile ridicate din ultimele zile provoacă necazuri în județul Bistrița-Năsăud. Un drum comunal a fost blocat din cauza căderilor masive de zăpadă. În altă zonă a județului, la Colibița, pe carosabil au căzut bucăți bucăți de piatră care s-au desprins de pe stânci.


Drumul comunal Rodna – Valea Vinului a fost blocat temporar în urma căderii unor cantități masive de zăpadă de pe versanți, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud. Potrivit sursei citate, în acesta momente un sens de mers a fost deblocat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență,a lucrat cu două utilaje pentru deblocarea drumului.

De asemenea, probleme s-au înregistrat și în altă zonă a județului, pe drumul care duce spre stațiunea Colibița, unde au căzut bucăți desprinse de pe stânci pe carosabil.

Astfel de probleme ar putea să mai apară și zilele următoare, pentru că potrivit prognozei meteorologilor, vremea se va încălzi.

În Transilvania, regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale în prima şi ultima parte a perioadei de prognoză, respectiv între 28 ianuarie – 1 februarie şi 6 – 10 februarie, când maximele diurne se vor situa, în medie, între 2 şi 6 grade. În intervalul 2 – 5 februarie, un proces de încălzire va determina o vreme deosebit de caldă pentru debutul lunii februarie, astfel încât mediile maximelor termice se vor încadra între 8 şi 12 grade, la scara întregii regiuni. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie asemănătoare, urmând a se înregistra minime situate, în general, între -6 şi -1 grad, exceptând intervalul 3 – 5 februarie, când media regională a valorilor nocturne va fi mai ridicată şi se va concretiza prin temperaturi situate între 0 şi 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii este ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă, dar mai ales între 29 şi 31 ianuarie” arată prognoza meteorologică.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here