PRO România Bistrița-Năsăud a anunțat, duminică seara, că va merge pe liste separate de PSD și ALDE la alegerile locale. 

Echipa de conducere a organizației județene a Pro România a decis să anunțe în mod oficial că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, nu a fost semnat, nu este semnat protocol de colaborare electorală cu PSD și ALDE, așa cum a fost anunțat în presă. Decizia de-a merge pe liste separate a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru a organizației județene desfășurată vineri, 21 februarie. În urma dezbaterilor, Biroul Judetean de conducere al Pro România Bistrița-Năsăud (compus din toți președinții de organizații locale și coordonatorii județeni) a decis să respingă adoptarea și semnarea protocolului de colaborare electorală cu PSD și ALDE, așa cum a fost propus săptămâna trecută la sediul PSD Bistrița-Năsăud”, se arăta într-un comunicat de presă al PRO România filiala Bistrița-Năsăud.

În același document se mai precizează că motivele care au stat la baza luării acestei decizii sunt:

  • viziunea noastră referitoare la politicile publice aplicabile în administratia locala, nu poate fi exprimată liber în cadrul unei alianțe;
  • promisiunea noastră încă de la constituirea echipei Pro România Bistrița-Năsăud a fost să fim trasparenți în toate deciziile politice, lucru imposibil într-o alianță;
  • în momentul de față, Pro România este singurul partid care a elaborat un Program politic pentru următorii patru ani, cu 10 măsuri despre care avem siguranța că pot readuce echilibrul românilor”.

De asemenea, PRO România Bistrița-Năsăud mai completează ca s-a hotărât, cu majoritate de voturi, susținerea candidaturii uninominale a președintelui  PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Însă, cu toate acestea, PRO România va depune o listă separată pentru consilierii județeni.

În ceea ce privește Primăria municipiului Bistrița, PRO România Bistrița-Năsăud va avea candidat propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here