Prințul Paul Philippe al României a fost pus astăzi pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, după ce a fost căutat joi seară acasă, pentru aplicarea mandatului de arestare, și nu a fost găsit. Acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul ferma Băneasa.

Bărbatul va fi dat în urmărire internațională. Surse din cadrul anchetei informează că prințul ar fi plecat în Portugalia.

Fotografia și detaliile despre Paul Philippe al României, cetățean român născut în Franța, au fost postate pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română, pentru că nu s-a putut pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență, luare și dare de mită.

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR pe site.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, a anunțat Poliția Capitalei, notează Cotidianul.

Cine este Prințul Paul al României. Controversele legate de personajul momentului

Prințul Paul al României a fost mereu un personaj controversat. Născut în data de 13 august 1948 la Paris, acesta este implicat în mai multe cazuri cazuri de corupție din ultimii ani.

Paul-Philippe de Hohenzollern sau, în mod oficial, Prințul Paul Philippe al României nu a fost niciodată recunoscut de Casa Regală a României drept succesor al tronului. Tatăl său, Carol Mircea Lambrino, s-a născut dintr-o relație ilegitimă a lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino și nu a purtat niciodată numele „al României”.

În acele vremuri, membrilor familiei regale le era interzisă căsătoria cu persoane de rang inferior și, de asemenea, normele dinastice internaționale nu recunosc înrudirile biologice. Din acest motiv, Casa Regală a României nu l-a recunoscut pe Paul-Philippe în calitate de membru.

În 2012, autorițățile din România l-au recunoscut pe Paul-Philippe de Hohenzollern ca descendent al regelui Carol. Totuși, această renunoaștere nu a venit și din partea Casei Regale. În ciuda acestui fapt, Paul continuă se se autointituleze prinț și își adaugă în cartea de identitate numele „Al României”, potrivit fanatik.ro.

Sursa foto: Wowbiz

După ce Curtea Supremă i-a recunoscut legal descendența, Paul și-a cerut dreptul la moștenire, adică miide hectare de păduri, terenuri și numeroase clădiri de valoare de pe teritoriul României.

Intrarea în politică

O altă controversă legată de personajul în cauză este participarea la alegerile prezidențiale din anul 2000. Ideile exprimate la acea vreme subliniau ideea că orice ar fi vrut să realizeze, reușea să o facă mai ușor dacă intra în politică. „Eu spun că sunt destul de cunoscut. Am văzut că, în momentul în care am ieşit pe stradă, m-a recunoscut aproape toată lumea – femei, bătrâni, tineri. (…) La început am vrut să candidez independent. Am vrut să am un partid curat, nou, cu idei noi. E adevărat că am intrat foarte târziu în politică, dar am vrut să ajut România mai mult. După 10 ani în România, am vrut să fac ceva aici şi unica posibilitate este prin politică. Este clar că în ţara asta nu poţi face afaceri adevărate fără să fii implicat şi în politică. Aşa suntem noi, cei din Balcani, şi trebuie să acceptăm asta”, spunea el într-un interviu de la vremea respectivă, scrie Digi24.

Căsnicia cu Lia Georgia Triff

În 1998, Prințul Paul Philippe al României s-a căsătorit cu Lia Georgia Triff, implicată și ea în diverse scandaluri, dar în afara României. Lia a fost căsătorită cu un avocat american, pe care l-a acuzat, la momentul divorțului că ar fi angajat pe cineva să o omoare. În timp ce ea a fost acuzată de numeroase aventuri extramatrimoniale. Din urma acestui mariaj, femeia ar fi obținut la partaj 15 milioane de dolari.

În anul 2010 a venit pe lume primul copil al cuplului Paul – Lia, Carol Ferdinand. Băiețelul a fost botezat în religia ortodoxă, iar nașii acestuia au fost Traian Băsescu, președintele țării la momentul respectiv, și soția acestuia.

Numeroase scandaluri

Din 2019, Paul-Philippe de Hohenzollern a ajuns în vizorul procurorilor pentru că ar fi încercat să obțină ilegal 30 de mii de hectare în județul Suceava. Un alt scandal în care acesta este implicat vizează o datorie de 5 milioane de lire către un jurnalist din Marea Britanie.

Cea mai recentă poveste s-a încheiat cu condamnarea definitivă a acestuia în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov la trei ani și 4 luni de închisoare. Prejudiciul adus în respectivul dosar ar fi de peste 140 de milioane de euro. Paul nu a fost găsit la momentul în care polițiștii s-au prezentat la domiciliul acestuia pentru a-l încătușa, iar în presă au apărut mai multe informații cu privire la fuga acestuia din România, fără a se preciza clar care ar fi țara în care s-ar afla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here