Prinţul Charles este de părere că pentru a traversa cu bine criza social-financiară pe care o traversează omenirea din cauza pandemiei de coronavirus, avem nevoie de o alianță globală.

Prinţul Charles și-a expus viziunea despre cum poate depăși umanitatea această criză, într-un discurs ţinut pentru cel mai mare summit climatic din acest an, summitul de la New York.

Charles a postat pe Twitter o înregistrare în care afirmă că pandemia globală este o trezire la realitate.

Moştenitorul coroanei britanice a solicitat un plan asemănător celui Marshall, pentru oameni şi planetă, repetând iniţiativa susţinută de Statele Unite care a ajutat Europa să se refacă după cel de-al doilea Război Mondial.

„Miliarde de oameni din întreaga lume aşteaptă şi îşi doresc acţiuni definite pentru a readuce echilibrul acestei planete, pe care l-am perturbat atât de repede. Milioane de angajaţi tineri din nenumărate companii sunt disperaţi după fapte, nu cuvinte. Ne jucăm cu viaţa lor şi cu ultima şansă de supravieţuire a acestei planete bolnave. Aşadar, haideţi să ne ocupăm de ce e mai urgent şi să formăm o alianţă globală pentru a depăşi obstacolele perverse cu care ne confruntăm”, a spus prințul Charles în discursul său.

Prințul Charles, apel la acțiune

Prințul Charles a revenit cu apelurile sale și cerut acțiuni imediate, fiind de părere că “impactul schimbărilor climatice va eclipsa impactul pandemiei”. Acum rămâne de văzut dacă puterile lumii vor ține cont de apelurile sale.

Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate pentru a crea un viitor mai durabil şi incluziv”, a declarat moștenitorul coroanei britanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here