Prinși la furat de lemne și amendați de jandarmi

627

Mai mulți bărbați din Bistrița-Năsăud au fost prinși de jandarmi în timp ce transportau cu atelaje hipo lemne furate din pădure. Oamenii legii i-au amendat și în același timp le-au confiscat lemnul.

În ultima zi a lunii februarie, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, alături de reprezentanţi ai Ocolului Silvic Dealu Negru, au executat o acțiune punctuală pe linie silvică, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a fost organizată pe raza localităților Orheiu Bistriţei, Cetate, Dumitriţa şi Budacu de Sus.

La fața locului au fost depistați mai mulţi bărbați care transportau cu atelaje hipo, material lemnos sustras din fondul forestier, fără drept.
Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, din care 5 amenzi în valoare totală de 5.000 de lei şi 5 avertismente scrise, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, pentru sustragere de material lemnos din fondul forestier fără drept, conform art. 8, li. b și pentru transport de material lemnos fără documente legale, conform art. 19, lit. b
„, precizează sursa citată.
Materialul lemnos (3,2 metri cubi) a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dealu Negru.

2 COMENTARII

  1. Daca legea romaneasca nu permite confiscarea si a cailor si carutelor… care sa fie valorificate prin vanzare tertilor, sau distruse ( iar caii abatorizati ) … , indiferent ca-s ale deligventilor sau imprumutate de la terte persoane, nu se vor termina aceste delicte in veci .
    Este de notorietate piblica faptul ca cele mai mari pagube silvice le fac cu carutele, ptr ca pot merge si ocoli orice drum ori cale de control si de acces auto si nu pot fi urmariti prin programul doamnei Doina Pana , ca n-au numere de circulatie .
    Acest gen de delicventi, au facut o „profesie „in a fura lemne si a taia ilegal copacii din padure… zilnic, unul cate unul… pana ce constati ca intr-o anumita zona … au mai ramas doar „abatize antitanc „… eventual … Tot la 2-3 zile, astia vand cate o carutza de lemne cu 500 de lei … fac cel putin 1000 de lei / saptamana … si … ” cainii dorm iar ursul trece ” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here