Prinși în flagrant pe când furau motorină

175

Garda de Coastă a surprins în flagrant doi cetăţeni români, care cu ajutorul unui bosniac, încărcau de pe o ambarcaţiune de la malul Dunării o cantitate de 1.500 litri de produs petrolier, probabil motorină.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă din sectorul Cernavodă în seara zilei de 13 mai 2018 în jurul orei 22.00 au observat o ambarcaţiune, în care erau doi bărbaţi şi mai multe recipiente de mari dimensiuni , care se îndrepta spre o navă acostată la malul stâng al Dunării.

Politiştii s-au deplasat la faţa locului şi au surprins în flagrant cei doi barbaţi care încărcau de pe nava FJ. Elena sub pavilion slovac, cu ajutorul unui furtun, în opt recipiente de plastic şitablă  de 200 l fiecare, produs petrolier cu miros specific de motorină.

În urma verificărilor s-a stabilit că cetăţeniiromâni de 17 şi 20 de ani sunt domiciliaţi în judeţul Constanţa, iar în urma declaraţiilor acestora a reieşit că întreaga cantitate de combustibil a fost sustrasă cu complicitatea comandantului navei slovace, un bosniac de 47 de ani, în schimbul sumei de 700 de euro.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 1.500 litri de produs petrolier în valoare de 8.250 lei şi suma de 700 euro găsită asupra unui cetăţean român, iar ambarcaţiunea în valoare de aproximativ 20.000 lei, folosită la comiterea faptei a fost indisponibilizată până la finalizareacercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here