De la sfârșitul acestei săptămâni, în Bistrița-Năsăud au început să sosească, din Germania, primele loturi de pubele galbene din cele peste 60.000 de pubele care urmeaza să fie distribuite în tot județul.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în judetul Bistrița-Năsăud anunță că în zilele și săptămânile urmatoare se va desfășura acțiunea de dotare a fiecărei gospodării/locuințe individuale din județ cu câte o pubelă galbenă de 240 de litri destinată colectării deșeurilor reciclabile din plastic și metal.

Pubela are încorporat un cip-RFID care va permite individualizare pubelei, stabilirea locației acesteia și monitorizarea numărului de goliri pentru aplicarea instrumentului „Plătește pentru cât arunci”. Aceasta va înlocui sacul galben pe care fiecare gospodărie l-a primit (prin intermediul operatorului sau al primăriei) începând cu luna noiembrie 2019”, arată ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Pubela va fi predată utilizatorilor pe bază de proces-verbal de predare-primire. Distribuirea acestora în fiecare localitate din județ va fi realizată după un program, anunțat în prealabil de către Operatorul SC Supercom SA.

Împreună cu pubela galbenă va fi înmânat utilizatorului și un fluturaș informativ cu privire la tipurile de deșeuri ce trebuie depuse în pubela galbenă precum și calendarul de colectare a pubelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here