Sute de cazuri de braconaj cinegetic sunt descoperite anual de către poliţişti, iar tot atâtea persoane sunt cercetate în dosare penale după ce au vânat fără permis sau fără aviz de la AJVPS. Potrivit surselor, primarul comunei Recea Cristur, Laurian Alexandru Rus, împreună cu alţi amici, a fost prins la braconat. Împotriva acestora există înregistrată o plângere penală, ancheta fiind în desfăşurare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.


Află întreaga poveste, cumpărând ziarul Gazeta de Bistrita de la orice punct de vânzare a presei.

Razvan Robu

2 COMENTARII

  1. Braconaj a fost si va mai fi in veci… si cele mai multe astfel de fapte le comit pastorii de animale si ciobanii cu cainii de la turme si de la stane , impreuna cu cei care au arme de foc ilegal detinute ori tot felul de arcuri si arbalete care „nu suna ” .
    Problema este ca acest braconaj, n-ar mai putea avea loc, daca toti detinatorii legali de arme si munitii, ar fi obligati sa-si tina armele in dulapuri tip rastel, la societatea unde sunt membrii vanatori activi si unde-si platesc cotizatiile la zi, aceste arme sa nu poata fi scoase de la rastel, decat numai dupa asista la sedinta de protectie a „muncii” si dupa ce semneaza cu o zi inainte autorizatiile de exercitare a vanatorii, la sediul adminitratorilor acestora si la terminarea vanatorii, dupa ce-si curatza armele… sa le depuna inapoi la acelasi rastel, sub paza asa cum prevede Legea 295/2005 a armelor si munitilor si a pazei bunurilor 333/2003 .
    Dar stati linistiti ca acest lucru nu vor vota politrucii nostri nici in „ruptul capului”… ca exact ei sunt cei care fac cele mai multe prostii in acest sens .

  2. La cioma.r.lanii astia ” carne ” sa fie … !!! Ar impusca-o si pe ma-sa daca ar gasi-o cu cu.ru afara din padure … crezand ca-i o „capra „… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here