Primăria Bistrița a deschis un centru pentru bistrițenii care doresc să se reîntoarcă acasă, din străinătate, iar de la înființarea sa, 40 de familii au apelat deja la serviciile acestuia.

Anul trecut, primarul Ioan Turc a declarat că îi va ajuta pe cei care doresc să renunțe la străinătate și să se întoarcă, definitv, acasă. Astfel, pentru procesul de reintegrare în Bistrița, familiile au apelat la Centrul de Consiliere.

În luna iulie, Centrul de Consiliere și-a deschis porțile, având, în primă instanță, doi angajați.

Conform primarului, zeci de familii au apelat deja la serviciile acestui centru. Unele dintre ele au rămas definitiv în Bistrița.

”Printre lucrurile realizate în cei doi ani de mandat a fost și programul info – diaspora. Am realizat acel centru unde bistrițenii care doresc să se întoarcă definitiv acasă, să poată primi ajutor. Au fost 40 de familii care au solicitat ajutor. Dintre acestea, 11 s-au reîntors definitiv acasă. Bine, nu spun că au făcut acest lucru doar datorită ajutorului primit prin centrul nostru, dar e un ajutor. Și e un program unic la nivel național” a declarat Ioan Turc în cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița.

Citește și: Trafic extrem de îngreunat în Bistrița din cauza lucrărilor pe mai multe străzi principale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.