bty

Traian Ogâgău, primar în funcție al Sângeorzului Băi și candidat independent pentru încă un mandat de prim-gospodar al orașului stațiune, încalcă legea electorală. Cel puțin asta demonstrează niște fotografii primite pe adresa redacției, în cared se pot observa copii care împart pliante electorale sau sunt postați pe Facebook chiar de către edil ținând în mână un astfel de material de promovare electorală.

Potrivit legii, folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă. Autoritatea Națională pentru Protectia Drepturilor Copilului a interzis folosirea minorilor la alegeri, precum și a imaginii acestora.

Potrivit Legii 272/2004 privind protecția drepturilor copilului, minorii nu pot fi folosiți sau expuși, de către părinți sau alte persoane în îngrijirea cărora se află, în scopul obtinerii de avantaje personale.

Aceste prevederi legale au fost încălcate însă de primarul Traian Ogâgău.

Un dintre imagini a fost postată pe Facebook chiar de către edil atât pe contul său de Facebook, cât și pe pagina sa de pe aceeași rețea de socializare.

Iată si imaginile:

În plus, edilul candidat a trimis să îi împartă pliantele electorale pe alti doi minori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here