O plângere penala pe numele primarului PSD Nicolae Moldovan a fost depusa saptamâna trecuta la Politia Orasului Beclean, în care edilul este acuzat ca ar fi lovit un student care împartea materiale electorale în ultima seara a campaniei electorale. Chiar daca baiatul cu pricina – Sergiu Baba (de 20 de ani) nu a anexat niciun certificat medico-legal la plângere, politistii sunt obligati sa faca cercetari.

Organizatia PD-L Beclean a declarat ca, vineri seara, un tânar voluntar care împartea un saptamânal local în care PSD era dur criticat si PD-L era ridicat în slavi, a fost lovit într-o scara de bloc, chiar de primarul Nicolae Moldovan. PDL-istii sustin ca acesta i-ar fi urmarit toata seara si ca ar fi mers în urma lor si ar fi strâns ziarele împartite de democrati. Purtatorul de cuvânt al I.P.J. BN, Raluca Moldovan, a confirmat ca împotriva primarului din Beclean, Nicolae Moldovan, s-a depus o plângere penala pentru lovire, dupa ce în ultima zi a campaniei electorale ar fi intrat în conflict cu un voluntar PD-L.

În ultima seara a campaniei electorale reprezentantii PDL si PSD s-au acuzat reciproc de urmariri cu masinile, loviri si scandaluri.

Chiar daca democrat-liberalii spuneau ca au fost agresati de primar care ar fi luat si ziarele cu pricina, de cealalta parte a baricadei, Nicolae Moldovan sustinea ca nu s-a întâmplat nimic si ca nu s-a atins de materialele electorale ale PD-L.

Edilul a declarat la vremea aceea ca declaratiile democrat-liberalilor erau menite doar sa îl provoace. “Acesti domni de la PDL mi-au înscenat tot felul de chestii si au adus dezinformari. Pe ultima suta de metri au lansat zvonul ca eu as fi agresat un tânar. Astept sa se termine ancheta si pe urma îi void a eu în judecata. Nu pot sa înteleg cum pot sa scorneasca asa ceva. Eu am facut luni (2.06.2008 – n.r.) o declaratie pe postul local de radio ca îi voi actiona în judecata pe cei din PDL pentru calomniile aduse în timpul campaniei si probabil din aceasta cauza au actionat astfel. Într-adevar, vineri seara am avut o discutie mai aprinsa cu cei din PDL, dar nimic altceva, eu eram în masina, iar schimbul de cuvinte a avut loc prin geamul de la masina, fara ca eu sa cobor.  Nici macar nu-l cunosc pe baiatul acela”, ne-a declarat Nicolae Moldovan, precizând ca nu este la prima încercare de acest gen, în 2004 mai trecând printr-o încercare similara, pe atunci acuzatiile fiindu-i aduse, se pare, de catre un membru al conservatorilor, care s-au dovedit în final neadevarate.

Nicolae Moldovan a câstigat alegerile din primul tur, obtinând circa 70 la suta din voturile electoratului. Acesta l-a avut contracandidat, din partea PD-l pe Calin Cretu, care a dus o campanie dura împotriva lui Moldovan, în speranta ca va câstiga electoratul de partea sa.

Nicolae Moldovan este la al treilea mandat în fruntea orasului de pe Somes si a fost desemnat în cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Oraselor din România “Primarul anului 2007 în Romania”. Premiul a venit ca apreciere a eforturilor depuse în slujba cetatenilor din Beclean si a implicarii sale.

Aurelia Moldovan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.