Consiliul Local al municipiului Bistrița a aprobat miercuri, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre al cărui scop este acela de a consolida capacitatea de gestionare a crizei sanitare care a fost generată de pandemia de COVID-19. Proiectul “Sprijin pentru persoanele vulnerabile” va fi finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia depășind 160.000 de euro.

Practic, prin intermediul acestui proiect, Primăria Bistrița a solicitat finanțare europeană pentru dotarea centrelor destinate persoanelor vulnerabile din Bistrița cu echipamente și materiale de protecție sanitară, acestea urmând să fie utilizate atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea unor posibile infecții cu noul coronavirus.

Grupul țintă al proiectului este format din:

  • persoanele vârstnice care beneficiază de serviciile oferite de Căminul pentru persoane vârstnice;
  • persoanele adulte fără adapost care beneficiază de serviciile Centrului de noapte și cazare persoane adulte fără adăpost;
  • angajați ai celor două centre sociale, precum și vizitatori/apartinători ai persoanelor cazate în acestea.   

Proiectul va fi finațat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, valoarea totală a acestuia fiind de circa 870.000 de lei, care reprezintă 100% asistența financiară nerambursabilă. Din această sumă, 809.000 de lei (circa 167.000 de euro) reprezintă valoarea materialelor si a echipamentelor  de protectie, iar diferența este reprezentată de cheltuielile de audit financiar, informare si publicitate si management de proiect.

Durata de implementare a proiectului este de 9 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here