Direcția de Infrastructură și Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița vrea să-și cumpere o trotinetă electrică. Pentru aceasta, municipalitatea este dispusă să plătească 4.202 lei, fără TVA și este pentru a treia oară când cere oferte de pe piață. Este foarte posibil ca administrația locală să mai achiziționeze în viitor pentru angajații săi și alte astfel de vehicule, ba chiar și biciclete electrice.

Astfel, potrivit caietului de sarcini, trotineta trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • putere motor: 1.200 W până la 2X1.200W, motor fără perii
  • acumulator de 52 V, 18 până la 23,2 Ah. Autonomie între 70 – 80 km
  • roți pneumatice cu anvelope off-road și sistem de frânare dublu, pe disc
  • viteză: între 50 – 65 km/h în 3 trepte, display digital
  • greutate maximă suportată: 120 kg. Clasă de protecție IP54 . Suspensii TPU, suport pentru picior.
  • Material de construcție: aliaj de aluminiu, cadru fără îmbinări/suduri, parcare pe picior
  • minim 7-maxim 10 tipuri de lumini (frontale, laterale, frânare)
  • încărcarea completă să se facă între 4 – 11 ore.

Vehiculul ar servi pentru deplasarea angajaților direcției să se deplaseze prin oraș pentru diferite constatări sau verificări.

„Am solicitat-o la Direcția de Infrastructură și Servicii Publice pentru deplasarea unor colegi, chiar și a mea sau a directorului executiv, pentru cazul în care e să ne deplasăm rapid prin oraș pentru diferite constatări sau verificări, atunci când nu se justifică să pornim mașina și să mai aglomerăm orașul. Acum luăm una, pentru că nu știm exact cât de potrivită pentru activitățile astea, deși e clar că de primăvara până toamna e ok. Trebuie să vedem și dacă oamenii noștri pot să accepte forma asta de deplasare prin oraș, și dacă se dovedește a fi o idee bună, vom mai achiziționa chiar și biciclete electrice”, a declarat, pentru Gazeta de Bistrița, Cristian Țetcu- directorul executiv adjunct al Direcției de Infrastructură și Servicii Publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.