Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că intenționează să facă demersuri pentru a amenaja un centru de tip Respiro pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, administrația lcoală va veni și în sprijinul asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități.

”Astăzi e Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Grija societății pentru oamenii cu nevoi speciale reprezintă în sine un standard de civilizație, o dovadă de omenie, iar Primăria Bistrița le va fi aproape printr-o atitudine justă și politici concrete”, a declarat Ioan Turc.

Primarul municipiului Bistrița oferă și exemple în acest sens.

Administrația pe care o conduc a achiesat la solicitarea asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități de a primi un spor pentru condiții vătămătoare. Consider că viața și asa foarte grea a acestor oameni merită un răspuns empatic, printr-un sprijin instituțional. Îi asigur pe toți cei interesați că obiectivul unui centru de tip Respiro, pe care l-am promovat în programul meu de guvernare locală, va fi urmărit și realizat. Vom pune la dispoziția asistenților personali și a persoanelor cu nevoi speciale spații unde, după o planificare prealabilă, să se asigure cazare atunci când însoțitorii sunt în incapacitate temporară de a avea grijă de celălalt sau au chiar nevoie de odihnă. Și asta pentru că niciunul din cei care îngrijesc o persoană cu dizabilități nu beneficiază vreodată de „concediu de odihnă”, uzura fizică și psihică fiind adesea greu de gestionat. De aceea, un respiro la un centru de acest tip va fi o soluție salutară”, a mai completat Ioan Turc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here