Pacea socială riscă să fie pusă în pericol, au anunţat primarii unor oraşe din Germania. Motivul este suma de bani pe care autorităţiile germane o plătesc pentu alocaţiile a aproape 270.000 de copii ai imigranţilor, inclusiv mulţi români, sumă care ajunge la ordinul sutelor de milioane de euro, informează publicaţia Die Welt şi agenţia DPA.

 

Situaţia a atras critici ale primarilor unor oraşe din Germania, care avertizează că apar riscuri în sistemul social. „Guvernul federal ignoră problema, ar trebui să facă ceva, asistăm la o migraţie din cauza sărăciei în cadrul Europei. În prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din România şi Bulgaria în Duiburg, sinti şi romi. Acum şase ani, în 2012, erau doar 6.000”, atrage atenţia primarul oraşului Duisburg, social-democratul Sören Link, a precizat Mediafax.

Numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an, potrivit Guvernului federal de la Berlin.

„În iunie 2018, au primit alocaţii 269.336 de copii care locuiesc în afara Germaniei, în ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European”, a comunicat Ministerul german de Finanţe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here