O SCRISOARE PIERDUTĂ PENTRU O CAUZĂ PIERDUTĂ

Ovidiu Creţu şi-a făcut un titlu de glorie din faptul că el nu are scrupule. Nimic nu îl opreşte să îşi atingă scopurile şi asta, crede el, îl defineşte ca politician. Prefăcându-se că nu ştie că Primăria, ca instituţie publică, aparţine tuturor cetăţenilor oraşului şi că fondurile publice nu pot primi decât destinaţii publice, primarul direcţionează constant fonduri publice către Campania electorală a PSD-ului.
Luni, 30 noiembrie 2009, bistriţenii s-au trezit că au primit în cutia poştală, o scrisoare, semnată de primarul Ovidiu Creţu sub sigla Primăriei municipiului Bistriţa în care sunt enumerate proiecte fantasmagorice aflate într-o ipotetică derulare dar şi cu cine ne sfătuieşte domnia sa  să votăm, care ar fi cel mai potrivit preşedinte.
Folosirea siglei Primăriei Bistriţa şi a ştampilei acesteia într-un material electoral este un abuz evident. Este unul din multele abuzuri comise de edil care, erijându-se în susţinător al progresului, a unei atitudini deschise şi europene, foloseşte banii publici, banii fiecăruia dintre noi, câştigaţi cu truda, pentru a face campanie electorală unui candidat care a dovedit că nu are proiecte pentru Romania ci doar filme trucate, fabricate în mare taină şi menite a distrage atenţia opiniei publice de la lipsa programelor concrete.

SPECTACOLUL DETURNĂRII FONDURILOR

Primarul Ovidiu Creţu foloseşte logistica primăriei, (aşa acum a afirmat deputatul Emil Radu Moldovan în 30 noiembrie 2009 – City News) pentru un spectacol electoral de proporţii, plătit, suntem convinşi, în mare parte din taxele noastre, ale tuturor. De câte ori tu, mic întreprinzător particular, ai beneficiat de sprijinul logistic al Primăriei pentru a-ţi dezvolta afacerea? De câte ori voi, oneşti contribuabili la bugetul municipiului aţi fost consultaţi in legătură cu proiectele mari ale acestui oraş? De câte ori vi s-a dat atenţie în luarea unor decizii capitale pentru viitorul oraşului şi al copiilor voştri? De câte ori tu, bistriţean de bună credinţă ai avut parte de rezolvarea rapidă şi eficientă a problemelor cu care ai bătut la uşa primarului? Poate niciodată cu adevărat şi de fiecare dată de faţadă.
Este regretabil modul în care cei aleşi înţeleg să uzeze de banii publici în folosul unei clientele. Bistriţa are nevoie de întreţinerea infrastructurii făcută, în mare parte, înainte de 2008, are nevoie de spaţii de joacă moderne şi sigure, de alei pietonale şi piste pentru biciclişti, de un program coerent de dezvoltare, de spaţii comerciale ultramoderne, de servicii sanitare de calitate. Da, voi le meritaţi pentru că voi contribuiţi la bugetul oraşului pentru siguranţa voastră şi nu pentru a susţine mitinguri electorale.
Condamnăm modul abuziv şi dictatorial de a face administraţie a primarului Ovidiu Creţu, care foloseşte pentru interesele electorale meschine ale PSD-ului munca cinstită a fiecăruia dintre noi. Câţi kilometri de drum se puteau asfalta spre Slătiniţa, Sigmir, Sărata, Ghinda? Câţi dintre locuitorii cartierelor componente au apă curentă şi canalizare? În ce condiţii învaţă copiii, în şcoli neîncălzite cu pereţi mustind de igrasie?
Spectacolul trist pe care ni-l oferă Ovidiu Creţu este unul al nesocotirii şi dispreţului interesului cetăţeanului şi al folosirii mijloacelor publice pentru atingerea scopurilor personale şi a celor de partid.
Aceasta este „Bistriţa europeană” pe care Ovidiu Creţu a promis-o???

Partidul Democrat –Liberal
Bistriţa-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here