Virgil Popescu, ministrul Economiei a anunțat că preţul unei măşti va fi de aproximativ 2 lei bucata.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”, a declarat Virgil Popescu pentru Digi24.

Ulterior, Popescu le-a cerut comercianţilor să nu îşi pună un adaos comercial prea mare. În România, sunt în acest moment două unităţi care produc măşti: Techtex care produce 350.000 de măşti pe zi şi Romarm care până la sfârşitul lunii aprilie va ajunge la o producţie de 500.000 de măşti pe zi.

1 COMENTARIU

  1. ORICE LIPSA SOCIALA, ESTE PRILEJ DE SPECULA si oportunistii de aceia se inghesuie la astfel de ” productii ” ! Cu limitarea la un anumit pretz… fiti siguri ca efectiv iara vom ramane fara astfel de echipamente, ca n-or sa le mai fie rentabile ” confectionerilor, comerciantilor si smecherilor intermediari ” , dupa cum toti vor pensii si salarii de peste o mie de euroi . . .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here