Sursa foto: Cotidianul.ro

Potrivit datelor Plinul.ro, cea mai ieftină benzină standard costă 6,61 lei pe litru în România, însă cu compensarea de 50 de bani oferită de stat reiese un preț de vânzare 6,11 bani pe litru.

Ultima dată când benzina s-a comercializat la un preț asemănător în România a fost în data de 29 decembrie, când un litru de benzină standard se vindea cu 6,10 lei, arată datele Peco-online.ro Benzina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând la 6,57 lei pe litru. Declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, a provocat o creștere puternică a prețurilor carburanților, în doar câteva săptămâni prețul benzinei standard trecând de 8 lei pe litru (11 martie). După o scurtă stagnare, prețul benzinei și-a reluat creșterea și pe 30 iunie a atins maximul de 8,65 lei pe litru.

Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a oprit creșterea. Traseul ulterior al prețului a fost mai temperat, iar maximul atins de atunci până în prezent a fost de 7,22 lei pe litru (18 noiembrie). În ultimele două săptămâni, operatorii stațiilor de alimentare au efectuat o serie de ieftiniri care au șters aproape 1 leu din prețul de vânzare al benzinei.

Citește și: Peste 14 ani de închisoare pentru traficantul de droguri Liviu Căienar, în al doilea dosar instrumentat de DIICOT BN! (2) Stupefiantele erau vândute ca pâinea caldă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.