Președintele României a aprobat cererea de urmărire penală a unui fost ministru

126

Cererea de urmărire penală a fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, acuzat de DNA de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, a fost aprobată de către președintele României, Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 7 septembrie a.c., ministrului justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Sandu Gabriel, în calitate de fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 476/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal raportat la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 şi a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu prevăzută de art. 48 Cod penal raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal cu referire la art. 309 Cod penal şi art. 132 din Legea nr. 78/2000, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Preşedinţia arată că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri, a subliniat Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here