Premieră în Bistriţa-Năsăud! Elevii vor avea pe bănci lapte, corn şi mere chiar din prima zi de şcoală

154

În anul şcolar ce tocmai începe, elevii şi preşcolarii din Bistriţa-Năsăud vor avea chiar din prima zi de şcoală, pe bănci, cornul, laptele şi fructele.Asta după ce, aceiaşi elevi au fost privaţi în anul şcolar 2017-2018 de două dintre produsele de care ar fi trebuit să beneficieze gratuit prin programele guvernamentale „Laptele şi cornul” şi „Fructe în şcoli”. Numele celor care au câştigat contractele sunt bine cunoscute la nivelul administraţiei judeţene, în condiţiile în care aceste firme au mai câştigat licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre Dorna Lactate SA, Achiziţie şi Dezvoltare SRL şi Pombis SA.

 

Faptul că elevii şi preşcolarii din Bistriţa-Năsăud vor avea acum pe bănci chiar din prima zi de şcoală lapte, corn şi mere, este o premieră, în condiţiile în care, în ultimii doi ani, programele au avut parte de sincope în ceea ce derularea licitaţiilor şi atribuirea contractelor. Chiar şi când licitaţiile au decurs oarecum normal, contractele au fost atribuite cu mici întârzieri. Revenind la probleme, pentru anul şcolar 2016 – 2017, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a reuşit să atribuie contractul pentru distribuţia de lapte abia după 3 luni de la începerea anului şcolar, în timp ce pentru cornuri, abia în ianuarie 2017. De fructe în schimb, au beneficiat doar elevii care învaţă în şcolile de pe raza municipiului Bistriţa, ceilalţi din restul judeţului fiind privaţi de acestea.

În anul şcolar 2017-2018, cornurile au ajuns la şcolarii din Bistriţa-Năsăud abia la finele lunii martie, acest an, în timp ce licitaţiile pentru atribuirea contractelor care vizează distribuţia de lapte şi fructe au fost anulate, acestea fiind reluate abia pe 24 aprilie.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

1 COMENTARIU

  1. Maaaaa…. vedeti ca vi le-au pus asa… ca dizain ma… nu ca le-ati putea voi manca… N-ati vazut la o emisiune TV , cum voiau sa „promoveze mancatul simulat de fructe in scoli ” ? Pai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here