Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a afirmat că măsura de carantinare a municipiului Bistrița a fost eficientă și a dat rezultatele la care autoritățile se așteptau, asta cu toate că măsura a fost una dură și exploatată din punct de vedere politic.

După cum bine știți, de câteva ore, municipiul Bistrița nu mai este în carantină. (…) Am pornit de la o incidență de 9,01 fără focare și am ajuns ieri la o incidență de 4,98 fără focare. Incidența se calculează pe ultimele 14 zile și indiferent câte voci ar fi și câți cârcotași ar fi care spun că această incidență scăzută s-a datorat minivacanței de 1 decembrie, eu vă spun că lucrurile nu au stat așa. (…) Acum, la final, se pare că măsurile de carantinare a municipiului Bistrița au fost eficiente, chiar dacă ele au fost dure, chiar dacă ele au fost exploatate din punct de vedere politic. Marii beneficiari, care au înțeles că sănătate lor și a celor din jurul lor e mai importantă decât toate, au fost locuitorii municipiului Bistrița și pentru asta le mulțumesc în mod direct”, a declarat Stelian Dolha.

Potrivit prefectului, carantinarea municipiului Bistrița a dus și la scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Bistrița-Năsăud, care a ieșit astfel din scenariul roșu.

”Pe data de 19 noiembrie 2020, Bistrița-Năsăud, ca incidență, era pe locul 13 în țară. În momentul în care carantina din municipiul Bistrița s-a ridicat, județul a ajuns pe locul 25, la o incidență de 2,73, în condițiile în care am început cu incidență de 4,25. Cu alte cuvinte, după aceste măsuri, județul Bistrița-Năsăud a ieșit din scenariul roșu. Asta pentru că locuitorii municipiului au înțeles necesitatea acestor măsuri și s-au conformat, chiar și cei de la nivel județean. Nu a fost simplu ca timp de două săptămâni să ai afaceri închise. Nu a fost simplu nici pentru oamenii care voiau să își facă cumpărături și filtrele amplasate la intrare în municipiu i-au oprit. Dar asta a dus la o protecție și o protejare a noastră”, a mai adăugat prefectul.

Însă, prefectul atrage atenția că, deși rata de incidență a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile a scăzut, populația ”nu trebuie să se culce pe-o ureche” și măsurile de limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus trebuie respectate în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here