Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a anunțat că a solicitat Ministerului Muncii să facă o monitorizare a managementului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud și să ia măsuri urgente, după ce instituția nu a notificat autoritățile județene cu privire la faptul că una dintre marile companii din județ – RAAL – intenționează să disponibilizeze circa 800 de angajați.

”Este inadmisibilă lipsa de reacție a celor din conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud față de o situație atât de gravă cum este notificarea unei mari companii că urmează disponibilizarea colectivă a 800 de oameni din județ. Nu s-au sinchisit să transmită situația autorităților județene, n-au informat Instituția Prefectului, deși erau obligați să o facă, n-au transmis nici măcar un capăt de informare, n-au dat un telefon, nimic. Au pus hârtiile la sertar și au așteptat să treacă timpul. E pur și simplu bătaie de joc. În privința aceasta lucrurile nu vor rămâne așa, i-am cerut ministrului Muncii, doamnei Violeta Alexandru să facă o monitorizare a managementului agenției din Bistrița-Năsăud și să fie luate măsuri”, a spus Stelian Dolha.

Sursa citată a adăugat că a purtat discuții cu conducerea RAAL și că va face demersuri pentru a găsi o soluție în acest caz.

”Pe de altă parte am avut o discuție astăzi, imediat ce am aflat despre această situație, cu conducerea RAAL. Au o problemă legată de comenzile externe și de blocajele temporare de pe piața internațională. O să am discuție cu ministrul Muncii și cu premierul României, Ludovic Orban, să vedem ce se poate face, legal, în situația dată, ținând cont de gravitatea situației și de faptul că este vorba de pierderea a sute de locuri de muncă”, a completat Dolha.

Este inadmisibilă lipsa de reacție a celor din conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud față de o situație atât de gravă cum…

Posted by Stelian Dolha on Friday, July 31, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here