Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, cel la a cărui numire în funcție a făcut referire deputatul social-democrat Daniel Suciu, spune că ocupă funcția în mod legal fiindcă îndeplinește toaste condițiile.

Stelian Dolha îl contrazice pe Daniel Suciu în legătură cu legalitatea numirii sale în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud. Potrivit acestuia, postul pe care l-a deținut la grupul senatorial PNL este de funcționar public. 

Eu aveam calitate de înalt funcționar public prin prisma mandatului meu de deputat din legislatura trecută. Am fost ulterior angajat la grupul senatorial și am devenit și funcționar public, îndeplinind cea de a doua condiție pentru a deveni prefect, fiindcă, potrivit noii legi, trebuie să fii și înalt funcționar public și funcționar public. Pe de altă parte, numirea mea a trecut prin filtrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care la acel moment era condusă chiar de omul PSD, cel care a dat OK-ul„, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, prefectul Stelian Dolha. 

1 COMENTARIU

 1. 1. Mandatul de fost parlamentar nu conferă calitatea de înalt funcționar public, echivalează doar cu un program/curs de formare al înalților funcționari publici, conform Codului administrativ.
  2. Funcționarul parlamentar nu este asimilat unui funcționar public, deci nu se poate face o detașare. Apropo, dl. Dolha a susținut concurs pentru acel post la Parlament?
  3. Este obligatorie vechimea de cel puțin 7 ani în specialitatea studiilor. Dl. Dolha este filosof-antropolog conform CV-ului propriu
  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=108&cam=2&leg=2012&pag=0
  În consecință, numirea prefectului Dolha este ilegală prin nerespectarea a cel puțin trei condiții legale.
  Sperăm să nu se confirme faptul că PNL BN vor să numească doi Subprefecți la Bistrița, mai plătim încă unul care nu face nimic???
  Dura lex sed lex!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here