Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a solicitat polițiștilor și jandarmilor intensificarea patrulelor în zona de intrare din județul Suceava, care se confruntă cu o situație epidemiologică specială, dar și din Maramureș (dinspre Borșa).

Am solicitat conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud exigență maximă în special în verificarea autovehiculelor, altele decât cele de transport marfă, care tranzitează județul.
Conducătorii auto și pasagerii din mașinile acestora trebuie să poată demonstra cu acte verificabile urgența deplasării în și prin județul Bistrița-Năsăud care este strict reglementată de ordonanța militară numărul 3, intrată în vigoare integral miercuri la ora 12:00”, declară Stelian Dolha.

Conform Ordonanței militare nr 3 urgențele de deplasare la distanță pot fi cel mult deplasările în interes profesional, iar cele în interes personal sunt situații punctuale care pot fi verificate relativ ușor.

Autoritățile atrag atenția celor care intenționează să tranziteze județul Bistrița-Năsăud sau să călătorească în județ că verificarea sincerității declarațiilor pe proprie răspundere poate fi făcută și pe timpul tranzitării județului sau imediat și că se expun riscului de a suporta rigorile aspre ale legii.

2 COMENTARII

 1. Ce intrebare naroada la TV ( SI LA UNELE ZIARE ) … si anume … ” de ce militarii Fortelor Armate ies in sprijinul fortelor de la interne avand asupra lor armamentul de infanterie din dotare si daca au voie ca acestia sa faca uz de arma sau ba … ” .
  Pai stimabililor , va rog cautati pe internet si cititi art 46 – 52 din Legea 17 / 1996 ( celelalte articole fiind abrogate ) privind uzul de arma al fortelor de ordine publica ce poarta arme de foc ( politie, jandarmerie, armata, SRI… etc. ) .
  Aceste forte, ies in sprijinul sistemului de politie a statului de drept si actioneaza pentru mentinerea ordinii si linistii publice, coroborat cu vegherea la respectarea masurilor impuse in ” starea de urgentza ” instituite in scop preventiv si SCOPUL LOR NU ESTE CEL AL UZULUI DE ARMA IN SCOP REPRIMATIV !
  Daca, se incalca grav legea si exista cineva in situatiile prevazute la art 46-52 din lege… doara fortele de ordine publica bine-nteles ca POT FACE SI UZ DE ARMA , daca alte masuri nu dau rezultat .
  De ce nu intrebati de ce ” cainele maraie , are dinti in gura si musca , sau de ce taurii au coarne si impung ” …cand sunt provocati .
  Nu mai puneti intrebari naroade si conformati-va restictiilor impuse , ca aceste efective au misiunea sa va apere si nu sunt impotriva populatiei care se conformeaza legilor si regulilor impuse legal !
  Nu se confunda cu ” uzul de arma ” prevazut de L.295/2004 privind legea armelor si munitiilor PENTRU CIVILII CARE AU DREPT DE PORT ARMA ( care se face doar in poligoane de tragere autorizate in scop de antrenament, inafara poligoanelor in scop de autoaparare , caz fortuit si/ori stare de necesitate ) si care este aplicabila si militarilor daca este cazul ( aceste cazuri fiind incluse in L.17/1996 ptr efectivele de fortza publica IN PLUS CU CELELALTE CAZURI PREZUMTIVE si anume :
  – cand militarii sunt atacati prin surpindere ;
  – cand militarii sunt impiedecati sa-si indeplineasca misiunile primite ;
  – cand trebuie prinsi anumiti infractori care fug si nu se supun la somatie … ;
  – cand cineva scapa ori fuge de sun excorta militara …
  – cand sunt atacate obiectivele pazite … ;
  – cand trebuie intervenit in fortza pentru restabilirea ordinii publice grav tulburate si rezultatele ” pasnice ” nu dau rezultat
  – PENTRU PRINDEREA, RETINEREA SAU CAPOTURAREA PERSOANELOR CARE COMIT ACTE SI FAPTE TERORISTE ;
  – PENTRU PRINDEREA, RETINEREA ORI CAPTURAREA PERSOANELOR PERICULOASE, CARE INCALCA GRAV RESTRICTIILE IMPUSE IN ASTFEL DE CAZURI DE URGANTA …etc. etc. etc. )
  ” Dati Ceazrului … ceea ce este a Cezarului … si nu uitati ca de aceia EL POARTA SABIE ! ” ( scrie in Sfanta Biblie … ) .
  No… LAMURIT ?!

 2. Oare … trebuie acuma sa-i luam in brate pe toti diasporetzii , sa-i pupam si sa-i culcam in pat cu noi … sa ce sa facem ? Eu cred ca maidegraba, desi este cam tarziu, ar trebui sa facem ceea ce a spus domnul ex presedinte Basescu, sa facem un ” tzarc ” special , unde sa-i adunam si sa-i tinem acolo pe toti cei care s-au inapoiat din strainatate, sub paza militara si supraveghere medicala severa, cel putzin 3 luni de zile de acuma incolo , ca altfel astia or sa ne infecteze pe toti si om ” crapa ” dr.acului noi inaintea lor !
  Asa cum foarte bine a sus domnul Basescu, nu i-as fi lasat sa intre inapoi in tara asa la ” hairup ” nici daca crapau toti … acolo pe unde s-au dus si unde au contribuit la banul public al alora, iar acuma, vin si ne umplu noua spitalele, pe banii nostri fara ca ei sa fie pusi la plata sub nici o forma … ca doara ” sunt romani si hau drepturi manca-tza-as ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here