O femeie căsătorită, care este și mamă, a fost sechestrată, amenințată cu moartea, bătută și violată de aproape 20 de ori timp de opt zile de un prădător sexual recidivist din Turda. Calvarul la care femeia a fost supusă ar fi putut fi evitat dacă poliția din localitate ar fi luat măsuri împotriva agresorului sexual. Înainte cu o lună de a comite aceste fapte, violatorul turdean a agresat în toiul nopții o altă femeie care a sunat la poliție, dar oamenii legii nu au făcut nimic în acest sens. De asemenea, în urmă cu cinci ani, turdeanul a mai făcut o victimă, o tânără de 17 ani pe care a maltratat-o și a încercat să o trimită să se prostitueze, dar fata a reușit să scape. În final, turdeanul Călin Lăcătuș a fost condamnat la sfârșitul lunii trecute la 15 ani de închisoare.

Călin Lăcătuș este unui dintre prădătorii sexuali din Turda care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare abia la finele lunii trecute. Curtea de Apel Cluj a menținut sentința de condamnare dată de Judecătoria Turda la mijlocul acestui an.

”(…)revocă liberarea condiţionată din pedeapsa de 7 ani şi 10 luni şi 2500 lei amendă penală stabilită prin sentinţa penală nr. 407/21.04.2017 pronunţată în dosar nr.1030/235/2017 de către Judecătoria Gherla, definitivă prin Decizia penală nr.156 la data de 12.06.2017 a Tribunalului Cluj şi adaugă restul de pedeapsă de 813 zile închisoare la pedeapsa stabilită prin prezenta (13 ani şi 1 lună închisoare), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 13 ani şi 1 lună închisoare şi 813 zile închisoare”, arată o parte din soluția pe scurt a instanței turdene.

Potrivit rechizitoriului, Lăcătuș a sechestrat, agresat, amenințat cu moartea și violat de 18 ori o femeie din Mureș care vindea produse pharmacy. Mai mult, a asigurat-o că dacă va merge la poliție îi va omorî familia.

Calvarul prin care a trecut femeia, căsătorită și mamă a unui copil, ar fi putut fi evitat dacă poliția din Turda ar fi fost cu ochii pe el. Bărbatul este recidivist, cu antecedente de agresiune sexuală. În urmă cu cinci ani a maltratat o fată de 17 ani pe care a încercat să o traficheze în Austria pentru a pune să se prostitueze. Însă, recidiva lui era mult mai recentă. Cu o lună înainte de a o sechestra pe femeia din Mureș, Lăcătuș a intrat în toiul nopții peste o altă femeie din Turda pe care a bătut-o și a încercat să o violeze. Însă femeia, printr-un miracol, a reușit să scape. A anunțat poliția, dar reclamația ei nu a avut niciun ecou.

În luna septembrie a anului trecut, Călin Lăcătuș a intrat peste o femeie în casă și a bătut-o.

O cunoștea de mai mult timp pe femeie și i-a transmis pe Facebook că s-a îndrăgostit de ea. I-a cerut numărul de telefon, dar nu a primit niciun răspuns.

Însă, s-a hotărât să o convingă cu bătaia și, după ce s-a îmbătat, a mers la ea casă în toiul nopții. Femeia s-a trezit buimacă cu un bărbat care dădea să îi spargă ușa.

”S-a trezit, s-a ridicat din pat și a deschis geamul, uitându-se spre ușa de acces în locuința sa, și l-a văzut în fața ușii pe inculpatul Călin Lăcătuș, care stătea aplecat și bătea cu pumnul în partea de jos a ușii, solicitându-i să plece, însă inculpatul a refuzat și a strigat și i-a cerut persoanei vătămate să îi facă o cafea, să îi dea să mănânce, să îi facă un masaj și întreba mereu de ce nu vrea persoana vătămată să îi deschidă ușa”, arată rechizitoriul.

L-a amenințat că sună la poliție dacă nu o lasă în pace, dar agresorul a scos ușa din țâțâni și a intrat peste ea în casă. Cuprinsă de panică, femeia a reușit să fugă din casă, dar Lăcătuș a ajuns-o din urmă și a lovit-o cu pumnii.

Victima a căzut, s-a lovit cu capul de o bordură și și-a pierdut cunoștința, iar agresorul a lăsat-o pe stradă.

După ce s-a dezmeticit, i-a fost frică să meargă singură acasă și a sunat-o pe o prietenă și la Poliția din Turda, spunându-le polițiștilor ce i s-a întâmplat.

O săptămână de abuzuri sexuale, bătăi și amenințări cu moartea

Însă polițiștii nu au luat nicio măsură împotriva lui Călin Lăcătuș, care era cunoscut ca având o fire recalcitrantă și violentă, mai ales împotriva femeilor.

În luna următoare, Lăcătuș a mai făcut o victimă.

O femeie din Mureș, căsătorită și mama unui copil, care vindea produse pharmacy a avut ghinionul să dea peste Lăcătuș. Ajunsese în Turda pentru a vinde produsele și se pregătea să-și contacteze o prietenă unde urma să doarmă peste noapte. Înainte de a face acest lucru a dat peste trei bărbați pe care i-a întrebat dacă nu vor cumpere produse. Unul dintre ei era Lăcătuș care a văzut ea o viitoare victimă.

”În acest context, inculpatul Lăcătuș Călin a întrebat-o dacă dorește ceva, un suc, o cafea sau o apă însă persoana vătămată a refuzat dar acesta a insistat și l-a trimis pe unul dintre însoțitorii săi să-i cumpere o apă.

Persoana vătămată a discutat cu cei trei, în timp ce a fumat o țigară, după care s-a îndreptat spre blocul prietenei sale, când la un moment dat la auzit pe inculpatul Lăcătuș Călin care a strigat-o, a venit lângă ea și a prins-o de mână, spunându-i „Hai iubire să ne mergem”.

Inițial, persoana vătămată nu a realizat ce se întâmplă și l-a urmat aproximativ trei metri pe inculpat, acesta ținând-o în continuare de mână, dar apoi persoana vătămată a încercat să se opună și i-a spus inculpatului că este căsătorită și are un copil.

În acel moment, inculpatul Lăcătuș Călin a insistat, s-a enervat și a lovit-o cu pumnul în ochiul drept. Datorită loviturii aplicate, persoana vătămat a căzut la sol, s-a lovit cu capul de trotuar, iar când a încercat să se ridice, inculpatul Lăcătuș Călin a mai lovit-o o dată cu pumnul, persoanei vătămate curgându-i sânge din nas și din gură. În timp ce persoana vătămată se afla la sol inculpatul Lăcătuș Călin a prins-o cu mâna de gât, a strâns-o puternic și i-a spus „vrei să te omor?”, arată rechizitoriul.

Turdeanul a așteptat să i se oprească sângerarea, după care a dus-o în spatele unei clădiri dezafectate din zona pieței și a violat-o. După aceea l-a sunat pe fratele lui care a venit cu o mașină și au dus-o pe femeie acasă la Călin Lăcătuș.

”Inculpatul Lăcătuș Călin i-a dat persoanei vătămate o compresă cu apă să își pună la ochi, apoi a amenințat-o că îi rupe picioarele, că îi rupe maxilarul, îi scoate dinții și îi pune căluș, că o omoară și deoarece persoana vătămată se opunea dorinței inculpatului de a avea o relație cu acesta, inculpatul a lovit în zona feței, a nasului, după care fără acordul persoanei vătămate (prin constrângere), a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta. Persoanei vătămate i-a fost frică de inculpatul Lăcătuș Călin, din cauza amenințărilor pe care i le-a adus și nu s-a putut opune întreținerii acestor raporturi sexuale. În aceeași seară de 11.10.2020 inculpatul Lăcătuș Călin i-a luat persoanei vătămate geanta în care avea portofelul cu actul de identitate, permisul de conducere și cheile mașinii.

În perioada 11.10.2020 – 20.10.2020, zilnic, femeia a fost sechestrată, violată și batjocorită.

”Pe perioada în care persoana vătămată a fost lipsită de libertate de către inculpatul  Lăcătuș Călin la locuința sa, acesta a întreținut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată, fără acordul său, în fiecare zi din perioada 11.10.2020-20.10.2020, de aproximativ 2-3 ori pe zi, prin constrângerea persoanei vătămate, inculpatul lovind persoana vătămată și amenințând-o, scrumând pe ea. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul  Lăcătuș Călin a bătut-o pe persoana vătămată în total de patru ori, în zile diferite, inclusiv în data de 11.10.2020, în jurul orei 22:00, în noaptea de 11/12.10.2020 la locuința inculpatului. Persoana vătămată a fost bătută într-o zi cu o bâtă”, se mai arată în actul de trimitere în judecată.

A reușit să fugă din locuința agresorului în data de 20.10.2020, în jurul orei 16:00, când Lăcătuș a plecat cu bicicleta la un magazin care se afla mai departe de casă. După ce a reușit să ajungă acasă, a sunat la poliție și, abia atunci, violatorul a fost arestat preventiv iar, ulterior, a fost condamnat.

Traficant de fete lăsat în libertate

În cariera de prădător sexual a lui Călin Lăcătuș, el nu a făcut doar două victime. În anul 2015, Călin Lăcătuș a pus gheara pe o puștoaică de 17 ani pe care a încercat să o transforme în sclavă sexuală și să o vândă în Austria. Fata l-a cunoscut pe Lăcătuș pe Facebook, s-a îndrăgostit și s-a mutat la el acasă. Însă, povestea de dragoste s-a transformat în coșmar pentru că turdeanul a pus-o să prostitueze. Pentru că l-a refuzat a început să îi administreze zilnic bătăi groaznice.

„La un moment dat cumnata lui mi-a arătat o fotografie cu o fată pe care o duseseră la prostituție în Austria, de la vârsta de 13 ani. Vreo 10 zile am stat sechestrată acolo și bătută permanent pentru că n-am vrut să fac ce mi-au cerut ei. Nici la școală n-a mai vrut să mă lase să mă duc, zicându-mi să aleg între el și școală. Sâmbătă (n.n. – 10 ianuarie 2015) am reușit să evadez de la el, îmbrăcată doar în niște colanți, o bluză și șlapi în picioare. Apoi m-am dus la un prieten de-al lui tata, care m-a găzduit până a venit acesta și m-a recuperat.”

Cazul a ajuns la Poliția din Câmpia Turzii și la Protecția copilului, dar Călin Lăcătuș a fost lăsat în libertate.

Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here