Cu ocazia minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud va monitoriza permanent evoluția situației operative din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri suplimentare pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 90 de pompieri care încadrează mijloace tehnice vor fi pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Prevenirea reprezintă o componentă extrem de importantă pentru evitarea evenimentelor deosebite care pot pune în pericol viața sau bunurile. Astfel,  pentru înlăturarea și reducerea riscului de manifestare a situațiilor de urgență pe perioada minivacanței se vor intensifica controalele de prevenire cu prioritate la cele unde se preconizează sau se înregistrează un aflux mare de persoane.

De asemenea, pentru menținerea climatului de siguranță misiunile din dinamică vor fi optim acoperite prin intermediul celor peste 45 de mijloace tehnice, inclusiv echipaje de stingere, echipaje de descarcerare și ambulanțe SMURD.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri preventive:

– la sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu;

– informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate;

– verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor;

– pregătiți focul doar în spații special amenajate, cât mai departe de vegetație;

– înainte de plecare stingeți focul cu apă și acoperiți cu pământ cenușa rezultată;

– le recomandam părinţilor să-şi supravegheze permanent copiii şi să nu-i lase niciodată în apropierea focului;

– înotați numai în locuri special amenajate;

– este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.