Agentul de poliţie Bogdan Claudiu ANI are un dosar penal de luare de mită şi cu toate astea aspiră la funcţia de şef de post la Dumitra. În ciuda faptului că a fost şcolit printr-o colaborare cu cei de la Doi şi-un sfert. Spatele lui pare destul de protejat dacă rupe chitanţă în timp ce face pe DJ-ul la nunţile din judeţ.

 

Îşi cerea porţia de combustibil

Ca să începem cu lucrurile serioase, menţionăm că Gazeta de Bistriţa a intrat în posesia unor informaţii din dosarul penal al cărui factor principal este agentul Bogdan Claudiu Ani.

Conform datelor, acesta cerea lemne şi promitea că îi scapă pe transportatori de amenzi.

„Agentul principal de poliţie Ani Bogdan Claudiu, în schimbul protejării transporturilor de masă lemnoasă pe raza localităţii Rebra, încălcându-şi atribuţiunile de serviciu, a solicitat şi a primit de la Octavian Cobzaleu bunuri materiale sub formă de combustibil pentru autoturismul personal”

Anchetatorii îl acuză pe Bogdan Ani de luare de mită şi respectiv dare de mită.

„Fapte ce realizează elementele constitutive ale infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 7 alin. 1 c din Lege 78/2000 rap. la art. 289 alin 1 c. pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1C. pen. şi respectiv dare de mită prev. de art. 290 C.pen. prev. de art 35 alin. 1 C.pen.”

 

Urmărire penală pentru numeroase ilegalităţi

Fragmentul mai sus prezentat era doar începutul. În octombrie 2015, procurorul Mircea Cristian Chişbora, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a construit un dosar destul de stufos pentru agentul-petrecăreţ.

Potrivit surselor, anchetatorii au dovezi că Bogdan Ani a luat mită de la trei persoane şi din foloasele primite a împărţit mai sus unui superior ”prada” ca să nu bănuiască nimeni.

De altfel abuzurile în serviciu erau comise de către acesta în repetate rânduri. Procurorul în schimb a semnalat minim şase cazuri în care Ani a favorizat persoane încălcând legea.

 

Declaraţia de avere, goală ca-n palmă

Completată în 2015, declaraţia de avere a lui Bogdan Claudiu îl arată mai sărac decât în realitate. Fără terenuri sau locuinţe trecute pe numele său, agentul are declarat un autoturism Renault din 2004 şi două credite în total de 32.000 de lei pe care le-ar termina de achitat în acest an sau maxim în anul următor.

Potrivit celor declarate de acesta, salariul său la Inspectoratul de Poliţie Judeţean este de aproximativ 2.000 de lei pe lună.

 

Hobby-ul bănos, ilegal dar cu ”documente”

Weekendurile, Bogdan Claudiu Ani lasă uniforma jos şi pune muzică la nunţi. Dotat cu aparatură, micuţul agent devine peste noapte maestru al muzicii pentru evenimentele din judeţ. Toată lumea îl cheamă şi el nu omite să îi taxeze.

De asemenea, îşi asigură clienţii că vor primi chitanţă pentru serviciile prestate. Dar totuşi ne întrebăm cum poate face acest lucru în vreme ce prin statut de om al autorităţilor are interzis în a mai deţine firme. Simplu: documente false sau pe firma unui prieten. Nu de alta dar l-am verificat după nume şi într-adevăr nu are nici SRL nici PFA.

Pe pagina unde îşi face publicitate , agentul s-a autointitulat DJ Bogdan Best Sound Events. Tot acolo şi-a postat calendarul cu numeroasele rezervări pentru acest an.

Bogdan Claudiu nu merge la nunţi fără 300 de euro, tarif calculat de el ca fiind de bun simţ. Însă nu odată s-a întâmplat ca agenţi, colegi de-ai lui, să ştie pe cine să oprească că a condus băut de la nuntă spre casă.

 

Coincidenţă? Greu de crezut

Ne întrebăm totuşi unde se duc acei bani câştigaţi pe la nunţi şi alte evenimente, fiindcă în declaraţia de avere aceştia nu se regăsesc. Dar e o întrebare retorică, având în vedere că agentul ia şi mită nu doar de la cuplurile proaspăt căsătorite ci şi de la operatorii de transport de lemne.

13 COMENTARII

 1. Atata sunteti de tampiti!!!! Scrieti niste articole de 2 lei!!! Niste invidiosi care nu incap !!!!! El..cel putin lucreaza sa aiba un ban in plus…nu fura ca altii!!! Numai rau vreti sa faceti!!! A-ti vrea sa faca voluntariat ?? Nu e treaba voastra in ce investeste el banii de la evenimente!!!! Asa.s romanii!!! Invidiosi!!! Sunt multi alti politisti care mai au un job pe langa cel de politist!!! In timpul liber fiecare face ce vrea!!! Daca are un ban in plus..pe langa salar…care.i problema…atata timp cat sunt bani munciti???!!! Daca era ceva in neregula cu ”dj-ul” nu facea public acest lucru!!! El e dj in timpul liber, altii au alte job.uri in urma carora castiga un ban in plus!!!!Veniti si voi cu ceva mai interesant!!!!!

 2. Nu aveti acces la astfel de informatii,ca sa puteti afirma asa ceva cu certitudine!!! Va bazati doar pe niste vorbe spuse de niste tampiti care vor sa faca rau!!! Si voi ziaristi de 2 lei, abia asteptati un subiect de genul…sa pareti ca a.ti descoperit ” America ” !!!

 3. Doamna Mihaela Trif …..aveti si d_voastra nevoie de combustibil pt masina personala?Sau de lemne ……ca tot e frig afara….sau aveti nevoie de serviciile unui dj si vreti sa vina benevol…….dumneavoastra scrieti un articol pe gratis……..nici el nu poate lucra pe gratis??????Aveti o ura nevindecabila ………….cautati sa scrieti ceva interesant si adevarat …cu dovezi palpabile…..sunt atatia oamnei hoti ……..mi de euro……….dar despre ei nu scrieti nimic,nu o sa-l puteti cobora de la nivelul la care a ajuns…. a ajuns dj cautat pe munca,bani si spatele lui!!!!!!!!!
  Articol de doi bani

  • Sau esti si tu un dj fantoma…..invidios!!!!! Du.te vezi.ti de oalele tale!!! Si ai grija…sa nu ramai fara „evenimente” :))))

 4. Te-ai trezit si tu invidosu’ lui peste prajit!! Probabil ai fost amendat de politist si acuma refulezi. Closcist penal esti tu! Du-te si scuipa seminte linistit in fata blocului..

 5. Te-ai trezit si tu invidosu’ lui peste prajit!! Probabil ai fost amendat de politist si acuma refulezi. Closcist penal esti tu! Du-te si scuipa seminte linistit in fata blocului..

 6. Bai „lautarule” …..sunt locuri destule in politie!!! Daca te crezi in stare…vezi ca se fac incadrari…..sau tu vizezi postul de la dumitra??? Ce nu ti.ai depus dosarul pentru concurs,vita ce esti???!!!! Te bagi si tu in seama ca ” jurnalista lu’ peste ” ,care a publicat articolul asta de rahat!!!! In primul rand, daca ar avea dosar penal si ar fi cercetat , nu ar avea voie sa participe la concurs…nu i.ar fi fost admis dosarul.javra ordinara ce esti….ar trebui sa cititi si voi Legea functionarilor publici!!!! Dar ce pretentii sa ai de la un oier ca tine?!?!! In veci n.o sa intre in sistem un tampit ca tine….sau daca esti deja….atunci nu mai ai mult si zbori, stai tu linistit!!!

 7. Declaratia de avere , spuneti chiar dvs….e pt anul 2015…..
  Iar daca ne uitam peste calendarul cu numeroasele evenimente banoase…..se vede clar ca sunt din 2016….Deci e logic ca nu avea cum sa declare „veniturile suplimentare” ….daca aceste evenimente prezentate o sa genereze venituri pt anul in curs…. .Deci aveti rabdare pana anul viitor sa vedeti declaratia pt 2016 ….daca tot va intereseaza ce venituri are….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.