Polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Stradală au dat o amendă de 500 de lei în localitatea componentă Slătinița, în baza HCL 153/2009 privind măsuri de bună gospodărire a municipiului Bistrița, pentru arderea necontrolată a vegetației uscate. În plus, persoana amendată a fost obligată să stingă focul în prezența agenților constatatori.

În aceasta perioadă, arderile necontrolate sunt metodele clasice folosite pentru curățarea terenurilor de resturi vegetale și pregătirea acestuia pentru iarnă. Totodată este una din cauzele producerii incendiilor de vegetație, pun polițiștii locali

„Aceste arderi necontrolate pot constitui inclusiv cauza unor accidente rutiere, având în vedere că vizibilitatea pe drumurile publice este scăzută ca urmare a propagării fumului rezultat din arderea vegetației.

Solicităm cetățenilor respectarea normelor privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

Colegii noștri din cadrul Biroului Siguranță Stradală desfășoară în această perioadă verificări frecvente în zonele cunoscute ca fiind cu antecedente de arderi necontrolate, în scopul prevenirii apariției incendiilor de vegetație”, transmite Poliția Locală Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.