Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La slujba ținută de ÎPS Teodosie, de Anul Nou, la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, au participat 100 de persoane și 12 polițiști și jandarmi care, însă, nu au aplicat sancțiuni, ci doar avertismente verbale.

Aceștia susțin, potrivit presei naționale, că scopul Poliției este ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile.

Slujba a avut loc după ora 23.00, când circulația în oraș era interzisă din cauza restricțiilor impuse de carantină.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a tramsis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța (IPJ).

Polițiștii susțin că i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic, notează Mediafax.

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, se mai arată în informarea poliției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here