petarde confiscate in bistrita
FOTO: ARHIVĂ

Peste 1.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști, zilele trecute de la comercianți din municipiul Bistrița. Totodată, oamenii legii au întocmit dosare penale operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase intensifică controalele și verificările în cadrul acțiunii ”Foc de artificii”, privind articolelor pirotehnice.

Astfel, la data de 23 decembrie, în municipiul Bistrița, au fost efectuate verificări la punctele de lucru ale unor societăți autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma controalelor efectuate, la două dintre punctele de lucru ale unei societăți comerciale, polițiștii au descoperit cantitățile de 420 de kg, respectiv 450 de kg de articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, deși operatorul economic avea dreptul să dețină în locul de  comercializare, numai articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1, până la o greutate brută de 100 kg.

Totodată, la 2 puncte de lucru din Bistrița ale altei societăți comerciale, polițiștii au descoperit cantitățile de 200 de kg, respectiv 220 kg de articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, oferite spre vânzare, deși avea dreptul să dețină în locul de  comercializare, numai articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1, până la o greutate brută de 100 kg.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de Legea 126/1995, respectiv orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.