Politistii bistriteni au aplicat amenzi de circa 65.000 lei pentru comerţ ilegal

16

Poliţiştii împreună cu comisarii Gărzii Financiare Bistriţa-Năsăud au aplicat, marţi, în urma unui control  efectuat pe raza judeţului, amenzi în cuantum de aproximativ 65.000 de lei, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii nr. 12/1990 privind combaterea comerțului ilicit şi Legii nr. 82/1991 privind contabilitatea. 

Doi dintre agenţii economici verificaţi au activitatea suspendată, din cauză că nu deţineau case de marcat fiscale.

 

Împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Secţia Bistriţa-Năsăud, sprijiniţi de lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa, Poliţia oraş Năsăud, Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud şi Secţia 7 Poliţie Rurală Sg-Băi, Serviciul de Investigare a Fraudelor a desfăşurat o acţiune în sistem integrat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Polițiștii au avut ca obiective prevenirea, combaterea şi identificarea faptelor ce contravin normelor legale privind achiziţiile şi vânzările de flori, cereale, tutun, legume fructe şi alte mărfuri din România, UE şi din spaţiul extracomunitar, ocazie cu care au fost verificate  58 de persoane fizice şi juridice, care desfăşurau acte  şi fapte de comerţ.

În urma verificărilor efectuate,  au fost aplicate 35 de contravenţii în cuantum de  64.700 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii nr. 12/1990 privind combaterea comerțului ilicit şi Legii nr. 82/1991 privind contabilitatea.
Au fost confiscate flori în cuantum de 1.955 lei, deținute fără documente legale, cantitatea de 72 de pachete de ţigări netimbrate mărcile Doina, Viceroy şi Pall Mall Slim, și suma de 2.400 lei, obţinută din vânzarea de mărfuri şi neînregistrată în documentele de evidenţă contabilă.

De asemenea, s-a luat măsura suspendării activităţii pentru doi agenţi economici care nu deţineau case de marcat fiscale și a fost identificată o persoană care presta activităţi lucrative în cadrul unei societăţi comerciale  fără forme legale. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here