Polițiștii au intensificat controalele pe final de an! Au dat amenzi de zeci de mii de lei. Pomi de Crăciun și materiale pirotehnice confiscate

174

În urma acțiunilor de control derulate, miercuri și joi, pentru combaterea evaziunii fiscale, polițiștii bistrițeni au aplicat amenzi în valoare totală de 90.000 lei. Totodată, oamenii legii au confiscat 15 pomi de Crăciun, 22 de pachete de țigări de contrabandă și au întocmit un dosar penal unei femei care a fost prinsă comercializând ilegal materiale pirotehnice.

În perioada 19-20 decembrie a.c., polițiștii din Bistrița-Năsăud au efectuat controale şi verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comercialepe raza județului, în urma cărora au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 prevăzute de Legea cu nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 90.000 lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor au fost confiscați 15 pomi de Crăciun, comercializați ilegal, în valoare totală de 750 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării peste 450 de țigarete (22,5 pachete de țigări), în valoare de 345 lei.

Joi, 19 decembrie, o femeie, de 47 ani, din Bistrița a fost surprinsă în flagrant delict de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ BIstrița-Năsăud, în timp ce comercializa peste 500 de articole pirotehnice, fără să fie autorizată în acest sens.

În cauză, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări pentru efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here