Un polițist din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a fost reținut, marți, de procurorii DNA, pentru luare de mită și trafic de influență, în urma unui flagrant, organizat luni de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Bistrița-Năsăud. Dosarul este instrumentat de procurorii DNA Cluj, care îl vor duce pe polițistul bistrițean în fața instanței Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit procuyrorilor DNA, în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.
La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante„, precizează DNA, într-un comunicat.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 9 iunie 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul DGA Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Cine nu este capabil si nu are taria morala sa respinga ofertele facute de mediul infractor, NU ARE CE CAUTA IN POLITIE, JANDARMERIE, SAU ALTE ASTFEL DE STRUCTURI DE FORTZA PUBLICA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.