Un polițist din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a fost reținut luni și ulterior a fost pus sub control judiciar,  pentru luare de mită, trafic de influență, delapidare și șantaj. În același dosar mai este anchetată o persoană, pentru dare de mită, cumpărare de influență și condicerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lână Tribunalul Bistrița-Năsăud, la 27.04. 2022, agentul de polție ar fi pretins și primit de la o persoană fără calitate specială suma de 500 euro și 1.000 lei,pentru a nu lua măsurile legale care se impun, respectiv constatarea unei infracțiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și constatarea unor contravenții rutiere.

„De asemenea, la data de 12.12.2018, agentul de polițue a pretins și primit de la o persoană fără calitate specială, suma de 150 de euro, în schimbul exercitării influențeu asupra functionarilor din cadrul RAR pentru a- determina pe aceștia din urmă să efectueze inspecția tehnică periodică fără o programare prealabilă. Suma de bani ar fi fost remisă ca urmare a amenințărilor exercitate de agentul de poliție. 

Totofată, în perioada iunie – septe brie 2022, lucrătorul de poliție ar fi folosit în scop personal autoturismul de serviciu, pe care l-a avut în gestiune și administrare, (atât pentru deplasarea de la domiciliu la locul de muncă precum și pentru alte deplasări), deși acesta. beneficia de decontarea  cheltuielilor de transport, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat la parchetului.

Față de agentul de poliție, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore și ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și Serviciu de  Operațiuni Speciale Bistrița-Năsăud. 

Potrivit surselor Gazeta de Bistrița, ar fi vorba despre șeful Postului de poliție din Ilva Mare.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.