Poetul George Coşbuc, o emblemă a literaturii române şi a judeţului, omagiat de bistriţeni la 100 de ani de la trecerea sa în nefiinţă

233

Pentru marca împlinirea unui secol de la moartea poetului George Coşbuc, la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a avut loc o manifestare comemorativă sub genericul “Coşbuc 100”.

 

A fost lansată o broşură omagială “Sunt suflet din sufletul neamului meu”, iar elevii de la Palatul Copiilor au oferit un moment literar artistic pentru al comemora pe marele poet.

Alături de oficialităţile judeţului au fost invitaţi directorii instituţiilor de cultură din subordinea CJ, prof.univ. dr. Ion Buzaşi, Maria Nistor – director în cadrul M.E.M, precum şi protopopii ortodox şi greco – catolic.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi-a exprimat profunda preţuire pentru opera poetului comemorat, dar si regretul că manifestările se desfăşoară doar pe plan local.

”Din păcate, marii oameni de cultură care au poziţii importante nu acordă importanţa cuvenită evenimentului şi trebuie să fim mândri de el. Deşi a fost un susţinător al Marii Uniri nu a avut şansa să trăiască marele vis al românilor murind cu câteva luni înainte.”

“Fac parte dintr-o generaţie care a crescut cu poezia lui Coşbuc în care este evocată o lume extrem de bogată spiritual, în ciuda condiţiilor materiale precare, o lume a valorilor adevărate. Cred că este bine să îi învăţăm pe copii cine sunt”, a spus în cuvântul său inspectorul general școlar Camelia Tabără.

În finalul manifestării, elevilor le-au fost oferite diplome şi broşura omagială lansată cu ocazia comemorării.

 

Marius Vasilică

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here